Εξοχότατε κύριε πρόεδρε, βουλιάζουμε χωρίς σωσίβια!

2:57 PM | |

ΡΙΚΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

Σε αντεπίθεση με βαρύτατες κατηγορίες εναντίον των Κώστα Κληρίδη, Πέτρου Κληρίδη, Χρυστάλλας και Μαριάννας Γιωρκάτζη, Εφόρου Εταιριών καθώς και συγκεκριμένων δικηγορικών γραφείων προέβη ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, σε δημοσιογραφική του διάσκεψη, μετά που ο Γενικός Εισαγγελέας δημοσιοποίησε το πόρισμα Καλλή -πόρισμα που κρίνει τον κύριο Ερωτοκρίτου ύποπτο για δεκασμό δημοσίου λειτουργού.

Τους κατηγόρησε ευθέως για κάλυψη της υπόθεσης Providencia και άλλων υποθέσεων και προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε διερεύνηση όλων όσων καταγγέλλει, από τη θέση του ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, θέση από την οποία βεβαίως αρνείται να παραιτηθεί.

Κατηγόρησε τον νυν και τον τέως Γενικό Εισαγγελέα ότι ανέστειλαν ή παρεμπόδισαν συγκεκριμένες υποθέσεις σε σχέση με την καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου, τις οποίες ο κ. Ερωτοκρίτου προσπάθησε (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) να διερευνήσει και να προωθήσει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα κατέθεσε και σχετικές γραπτές εισηγήσεις/επιστολές/οδηγίες για να αποδείξει των λόγων του το αληθές.

Οι κατηγορίες του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, είτε είναι ακριβείς είτε ανυπόστατες, προκαλούν στον πολίτη πίκρα και αγανάκτηση για να μην πω και αηδία, για το πώς έχει καταντήσει την Κύπρο το βρόμικο κατεστημένο που έχει κατασπαράξει τα πάντα κι έχει διαλύσει εντελώς το κράτος, τους θεσμούς και την οικονομία.

Δυστυχώς, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε προς το καλύτερο, μετά την καταστροφή του τόπου, αλλά αντίθετα τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία προς το χειρότερο καθώς όλοι όσοι είναι συνένοχοι προσπαθούν να καλύψουν τις βρομιές τους.

Καθώς διαταράζεται ωστόσο “η ισορροπία του τρόμου” και βγαίνουν στην επιφάνεια τα άπλυτα κάποιου, αυτός βγάζει στην επιφάνεια και τις βρομιές άλλων που τον έχουν εκθέσει. Εύχομαι ότι το πρωτοφανές ρεζιλίκι που παρακολουθούμε, όσο κι αν μας κάνει να αγανακτούμε, θα οδηγήσει το διεφθαρμένο σύστημα στην αυτοκαταστροφή του διά του αυτοεξευτελισμού. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΑπό την άλλη θέλω να στείλω ξανά ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο αυτής της χώρας, τον οποίο πολλοί προειδοποιήσαμε, πριν ακόμη εκλεγεί, ότι έπρεπε να θεραπεύσει τις παθογένειες του συστήματος κι όχι να χορηγήσει στην Κύπρο … πανατόλ!

Εξοχότατε κύριε πρόεδρε, όλοι οι πρωταγωνιστές της παρούσας φάσης της σκανδαλολογίας είναι δικές σου επιλογές. Τους λούζεσαι διότι, όταν τους διόριζες, δεν είχες στο νου σου ότι έπρεπε να “απολυμάνεις” την χώρα και επομένως ότι έπρεπε να νηστέψεις σαράντα μέρες για να επιλέξεις τους άριστους (όπως είχες υποσχεθεί) για να υπηρετήσουν υψίστης σημασίας θεσμούς, που τους υπέσκαψε η κρίση. Μια κρίση που δεν ήταν ασφαλώς μόνο οικονομική αλλά πρωτίστως ηθική.  Αν επιμένεις ότι διάλεξες τους κατά την δική σου αντίληψη καλύτερους, θα μας αναγκάσεις να αμφισβητήσουμε την ευθυκρισία σου.

Απέτυχες κύριε πρόεδρε και λυπάμαι να πω ότι μέχρι στιγμής ο πολίτης δεν έχει απολύτως κανένα εχέγγυο ότι εσύ θα καταφέρεις να βγάλεις την Κύπρο από το έλος με τα θανατηφόρα κουνούπια. Προσευχόμαστε μόνο στο Θεό να μας σώσει…

 

Εδώ και 3 χρόνια προειδοποιούμε τον κ. Αναστασιάδη, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι στο βρόντο τα γράφουμε και τα λέμε:

Η ευθύνη του προέδρου αυτής της διαλυμένης χώρας…

Έμεινε στο τρένο των κομμάτων και χάνει το τρένο της Κύπρου… 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και τα “σημάδια”… 

Η Κύπρος χρειάζεται ένα αδιάφθορο ηγέτη… 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *