Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ

4:25 PM | |

Είχε να δει τηλεόραση για εφτά ολόκληρους μήνες. Από τότε που χάλασε η παλιά και δεν είχε λεφτά ο μπαμπάς να πάρει καινούρια. Άσε που για πολλές ημέρες δεν είχαν ούτε και ρεύμα στο σπίτι, διότι τους το έκοψε η ΑΗΚ, σε μια εποχή που ο ηλεκτρισμός στην Κύπρο χρεώνεται στη λογική του είδους πολυτελείας…

Η μάνα του τον εγκατέλειψε και ζει μόνο με τον μπαμπά του. Είναι στην τετάρτη τάξη του δημοτικού, ένα πανέξυπνο παιδί και πολύ καλός μαθητής. Ο Νικόλας, στα 9 του χρόνια, δίνει μια άνιση μάχη με τις κοινωνικές συνθήκες που βιώνει, για να παραμείνει ίσος και αξιοπρεπής ανάμεσα στους συμμαθητές, τους φίλους, τους αυριανούς συμπολίτες του.

Αν τα καταφέρει θα είναι ένας ήρωας. Αν όχι, θα είναι ένας ακόμα “αλήτης” στο περιθώριο της αυριανής κυπριακής κοινωνίας.

Ποιος να γνοιαστεί και πώς να βοηθήσει το Νικόλα και κάθε Νικόλα σ’ αυτό τον τόπο, που θα μπορούσε να ήταν ένας μικρός παράδεισος, αλλά τον διέλυσαν από τη μια οι μέτριοι που βρέθηκαν με το μέσον σε κρατικές θέσεις κλειδιά κι από την άλλη τα αδίσταχτα συμφέροντα του αχόρταγου και διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου.

Μια οικογένεια έδωσε στο Νικόλα, πριν από λίγες ημέρες, μια παλιού τύπου τηλεόραση, από αυτές που αποσύρονται τώρα με τη νέα τεχνολογία. Η χαρά που έδειξε το παιδί δεν περιγράφεται…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *