H Αγλαγγιά, τα Λακκιά κι η αβάσταχτη γελοιότητα της υποκρισίας μας

6:46 PM | | Comments 3

GOOGLE CYPRUSΣε τούτο το βασίλειο της βλακείας όπου ζούμε τρισευτυχισμένοι, έχω μια εισήγηση προς την Μόνιμη Κυπριακή Επιτροπή Τυποποίησης Γεωγραφικών Ονομάτων. Ναι αυτή την επιτροπή που την είδε θεματοφύλακας της εθνικής μας συνεκτικότητας και στο πλαίσιο αυτής της αποστολής της αποφάσισε κάποτε ότι η Αγλαντζιά είναι Αγλαγγιά, τα Λατσιά Λακκιά και ότι στην πινακίδα που βρίσκεται στο κρησφύγετο του σταυραετού του Μαχαιρά θα γράφει στα ελληνικά ΚΡΗΣΦYΓΕΤΟ ΤΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ κι από κάτω KRΙSFΥGETO TOU AFXENTIOU.

Aυτή λοιπόν η επιτροπή χάλασε τον κόσμο επειδή μια άλλη επιτροπή, δικοινοτική, που ασχολείται με τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε έγγραφά της σημείωσε δίπλα από τα ελληνικά ονόματα των χωριών και των πόλεών μας τα τουρκικά που τους δόθηκαν από το ψευδοκράτος σε τούτα τα 41 χρόνια της τουρκικής κατοχής.

Έπρεπε δηλαδή οι Ελληνοκύπριοι μέλη της δικοινοτικής επιτροπής να μην είχαν δεχτεί π.χ. δίπλα από το όνομα της Κερύνειας οι Τουρκοκύπριοι μέλη της επιτροπής να γράφουν Girne. Έπρεπε να στήσουν πόδι, να διαλυθεί η επιτροπή να γκρεμιστεί ο Απόστολος Ανδρέας, να γκρεμιστεί ο Απόστολος Βαρνάβας, να γκρεμιστεί ο Άγιος Παντελεήμονας στη Μύρτου, διότι έπρεπε να κάνουν αντίσταση πάνω στις κόλλες και τα χαρτιά.

Επειδή λοιπόν πριν από δύο χρόνια οι 56 σοφοί βουλευτές αυτής της χώρας αποφάσισαν ομόφωνα παρακαλώ και νομοθέτησαν ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η χρήση των ψευδο-ονομάτων, η επιτροπή των Λακκιών και της Αγλαγγιάς κατάγγειλε τον πρόεδρο της δικοινοτικής επιτροπής Τάκη Χατζηδημητρίου και τα λοιπά μέλη της στον εισαγγελέα, καλώντας τον περίπου να τους στείλει στη φυλακή.

Εισηγούμαι λοιπόν στην επιτροπή της Αγλαγγιάς και των Λακκιών, στην βουλή των σοφών μας αντιπροσώπων, στον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας και σε όποιον άλλον εμπλέκεται σε αυτή την γελοιοδέστατη υπόθεση, να μεριμνήσουν ώστε να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και εναντίον του προέδρου της Google (Google Maps), της NOKIA (Nokia maps), της Βικιπαίδειας, του Booking.com, του Trip Advisor και όποιας άλλης πολυεθνικής εταιρίας τελοσπάντων ασχολείται με χάρτες, τουριστικές κρατήσεις, τουριστικούς οδηγούς κτλ κτλ, ώστε να μας τους κουβαλήσει εδώ η Ιντερπόλ δεμένους χειροπόδαρα να τους φυλακίσουμε.

Να μαλώσουμε με όλο τον ντουνιά, όπως κάνουμε δηλαδή χρόνια τώρα διότι, αντί να είχαμε κινήσει γη και ουρανό και να είχαμε λύσει μέχρι σήμερα το εθνικό μας ζήτημα, εκείνοι που είχαν εξουσίες και αρμοδιότητες σε τούτο τον τόπο έκαναν ότι μπορούσαν για να εκμεταλλευτούν την κατοχή της πατρίδας μας για το προσωπικό του όφελος και συμφέρον ο καθένας: είτε οικονομικά, είτε πολιτικά, είτε επαγγελματικά, είτε ακόμη και καλλιτεχνικά!

Στα παχιά λόγια και στην υποκρισία είμαστε πρώτοι! Έτσι βουλιάζουμε μέσα στην γελοιότητα της μετριότητας και της υποκρισίας μας, σαν γραφικοί Δον Κιχώτες που θα σκοτώσουν με το κοντάρι τους όλους τους κακούς ανεμόμυλους της Κύπρου και του πλανήτη ολόκληρου και θα τα κάνουν στο τέλος όλα σιόνιν τζαι γαστρίν.

Comments

 1. Maria Andreou says:

  Ντροπή σε σένα κ. Οδυσσέως, στον κ. Χατζηδημητρίου και σε όλους αυτούς που ξεπουλάνε την Κύπρο μας στην Τουρκία, ο καθένας για τους δικούς τους λόγους.
  Ντροπή σας να στηρίζετε την ολοκληρωτική αλλαγή και τουρκοποίηση των ονομάτων καιο να την εξισώνετε με ελαφρά μετονομασία.
  ΝΤΡΟΠΗ! Δεν ντρέπεσαι λιγάκι;
  Εγώ ντρέπομαι για λογαριασμό σου!
  Και μην πεις οτι είμαι εθνικιστρια γιατί κάθε άλλο παρά εθνικίοστρια είμαι.
  Ντροπή!!!

  1. Κυρία μου, η ποθκιαντραποσύνη ενός διχοτομιστή όπως είστε εσείς, έχει ξεπεράσει το θράσος χιλίων πιθήκων. Θέλετε διχοτόμηση και μας παριστάνετε και την πατριώτισσα! Σαν δεν ντρέπεστε!

 2. Αγαπητέ κ. Οδυσσέως,
  Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό τα δημοσιεύματα σας, είμαι θερμός υποστηρικτής της ελεύθερης και δημοκρατικής σκέψης, σέβομαι τις απόψεις σας, αλλά πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα σχόλια σας είναι πολύ προσβλητικά και αχρείαστα. Δεν μπορεί να μηδενίζετε την ‘χωρίς πληρωμή’, μακρόχρονη προσφορά και την επαγγελματικότητα 10 αξιόλογων μελών της ΜΚΕΤΓΟ (αρχαιολόγων, νομικών, γεωγράφων, τοπογράφων, γλωσσολόγων, φιλόλογων, διπλωματών κ.α.), χωρίς να έχετε διερευνήσει επαρκώς όλες τις πτυχές του θέματος. Σίγουρα έγιναν λάθη στο παρελθόν και προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να τα διορθώσουμε και να βελτιώσουμε την κατάσταση. Τα ονόματα Αγλαντζιά (Aγλαγγιά) και Λατσιά (Λακκιά) έχουν γίνει όλα αποδεκτά και αναφέρονται στον οδηγό τυποποίησης (βλ. ιστοσελίδα της Επιτροπής: http://www.geonoma.gov.cy). Τα γεωγραφικά ονόματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο να τα διατηρήσουμε. Δεν έχουμε κατηγορήσει κανένα σε καμιά περίπτωση και ούτε είναι πρόθεση μας να το κάνουμε στο μέλλον. Ενεργούμε απλά μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, ακολουθώντας πιστά τη νομοθεσία και τους όρους εντολής μας. Η ΜΚΕΤΓΟ έχει καταγράψει και επεξεργαστεί, πέραν των 70000 τοπωνυμίων (ελληνικά τουρκικά κ.α. που προϋπήρχαν της τουρκικής εισβολής) σε επίσημο τοπωνυμικό λεξικό, το οποίο κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη και αναγνωρίστηκε διεθνώς (βλ. ιστοσελίδα http://www.geonoma.gov.cy, είναι διαθέσιμο on-line, με πολλές άλλες εκδόσεις). Είμαι βέβαιος ότι θα αναγνωρίσετε τις καλές μας προθέσεις και θα ενεργήσετε ανάλογα με διορθωτική δημοσίευση.
  Φιλικά,
  Ανδρέας Χατζηράφτης
  Πρόεδρος ΜΚΕΤΓΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *