ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ … ΜΑΚΑΚΕΣ!

10:08 AM | |

Επειδή δυστυχώς κάποιοι, όταν διαβάζουν απλά ελληνικά, δυσκολεύονται να καταλάβουν, θα κάνω μια προσπάθεια να μεταφράσω τα δυο προηγούμενα άρθρα που έγραψα για το κυνηγητό των απλών πολιτών από την αστυνομία, ως αποτέλεσμα της αλαζονείας και της αυθαιρεσίας του κλεφτοκράτους.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ. Ούτε και υπέρ. Διότι δεν ξέρω αν βοηθά ή αν κάνει και ζημιά στο τέλος. Εδώ δεν ξέρουν οι γιατροί να μας πουν και θα ξέρω εγώ; Άλλοι λένε έτσι κι άλλοι γιουβέτσι. Πραγματικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ξέρω όμως ένα πράγμα κι απορώ γιατί κάποιοι έχουν τόσο κοντή μνήμη και το ξεχνάνε:

Πριν από 2 μήνες τα κρούσματα ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΑΝ. Και όχι ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. Μηδενίστηκαν ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. Όταν άνοιξαν σχεδόν ΟΛΑ και Η ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Το θυμάστε; Η μάσκα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ κι όμως τα κρούσματα ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΑΝ. Αρα δεν ήταν η μάσκα το πρόβλημα για τον κορωνοϊό, όπως ξαφνικά άρχισαν να λένε κάποιοι φανατικοί υποστηρικτές της εξουσίας.

Τη μάσκα τη φοράμε ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΚΑΛΟΥ-ΚΑΚΟΥ. Αλλά αυτό το ΠΑΘΟΣ από την αστυνομία και το κυνηγητό του απλού κόσμου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ. Μεταφράζεται σε αυθαιρεσία και αλαζονεία της εξουσίας εις βάρος του απλού πολίτη και είναι συνεπώς πράξη αισχρή και αντιδημοκρατική.

Κάποιοι στυλοβάτες της αλαζονικής εξουσίας, που θα τους έλεγε κανείς και “χρήσμους ηλίθιους” (το βάζω σε εισαγωγικά διότι έτσι τους θεωρεί η εξουσία) γράφουν ότι καλά κάνει η αστυνομία και μας κυνηγά, για να βάλουμε νου. Μα τι νου να βάλουμε; Εμείς ΜΗΔΕΝΙΣΑΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. Τον ιό μας τον φέρανε εκείνοι που αποφάσισαν να ανοίξουν τη Μαρίνα της Λεμεσού και τα αεροδρόμια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ (προσοχή: δεν είπα να μην τα άνοιγαν, είπα ότι ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ).

Την κυπριακή κοινωνία την μόλυναν ξανά οι αποφάσεις της εξουσίας κι αντί η αστυνομία να πάει να συλλάβει εκείνους που μας μόλυναν με την αμέλεια και την ασχετοσύνη τους, αμολύθηκε στα περίπτερα και στις φρουταρίες να φλομώσει στα πρόστιμα τον απλό κόσμο.

Θα μου πείτε, τι πρέπει να γίνει; Να μην καταγγέλλει η αστυνομία; Ούτε κάτι τέτοιο έχω γράψει. Ο σωστός αστυνομικός είναι εκείνος που καταγγέλλει εκείνους που έχουν ΠΡΟΘΕΣΗ να παραβιάσουν το νόμο. Με εκείνους που προφανέστατα έκαναν λάθος, οφείλει να είναι συγκαταβατικός, να κάνει συστάσεις. Η εντύπωση που μας δίνει η αστυνομία είναι ότι πήρε εντολές να κάνει εκστρατεία για να αποσπάσει από την τσέπη του απλού μεροκαματιάρη το υστέρημά του και να το βάλει στα ταμεία του κλεφοκράτους.

Όταν εμείς κάναμε ό,τι μας είπαν, κλειστήκαμε στα σπίτια μας, στερηθήκαμε την κοινωνική μας ζωή και αγαπημένους μας ανθρώπους, πολλοί έμειναν χωρίς λεφτά, γιατί διαλύθηκαν οι δουλειές τους αλλά με αυτές τις ΘΥΣΙΕΣ καταφέραμε να ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. Μετά ήρθαν οι “αρμόδιοι” και μας μόλυναν ξανά με την αμέλειά τους για να μας πουν στο τέλος και μαλ*κες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *