Τηλεόραση

Ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην τηλεόραση το 1992 ως δημοσιογράφος, παρουσιαστής και πολυ σύντομα ως διευθυντικό στέλεχος στον τηλεοπτικό σταθμό “Ο Λόγος”. Έξι χρόνια αργότερα, το 1998, έγινε γενικός διευθυντής του SIGMA, αφού προηγουμένως διετέλεσε αρχισυντάκτης και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού.

SIGMA

Η πορεία του SIGMA από το 1998 μέχρι το 2001 υπήρξε εντυπωσιακή. Το κανάλι τριπλασίασε την τηλεθέαση του, με αντίστοιχη αύξηση των πωλήσεών του σε διαφημιστικό χρόνο, καθώς από το 11% και την τρίτη θέση εκτινάχθηκε στο 30% και στην πρώτη θέση της γενικής τηλεθέασης, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κανάλι. Για την επιτυχημένη πορεία του SIGMA, ο Οδυσσέως βραβεύθηκε το 2004 ως “Media Man” της χρονιάς από το περιοδικό “Man”.

ALPHA & ANT1

Το 2005 συνεργάστηκε με τον ALPHA Ελλάδος, ως σύμβουλος προγράμματος και ψηφιακής τηλεόρασης, ενώ από το 2006 μέχρι σήμερα είναι γενικός διευθυντής του ΑΝΤΕΝΝΑ (Κύπρου). Από το πόστο του διευθυντή σε δύο από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κύπρου, συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της κυπριακής τηλεόρασης τα τελευταία 23 χρόνια, δίνοντας έμφαση στην κυπριακή παραγωγή.

Σεναριογράφος

Ως σεναριογράφος έγραψε την πρώτη καθημερινή κωμωδία της κυπριακής τηλεόρασης, την επιτυχημένη σειρά «Στο Παρά Πέντε», θεμελιώνοντας ως βασικό πυλώνα του τοπικού προγράμματος την κυπριακή μυθοπλασία, η οποία άνθισε από τότε όχι μόνο ψυχαγωγώντας το κοινό αλλά και ανοίγοντας θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου.

Εκτός από το “Παρά Πέντε”, ο Οδυσσέως έγραψε άλλες 7 επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές: “Ξέφραγο Αμπέλι” (ΡΙΚ), “Κύριε Πρόεδρε” (SIGMA), “Σ’ Αγαπώ” (SIGMA), «Δείξε μου τον φίλο σου» (ANT1), «Πανσέληνος» (ANT1), “Ό,τι Αγάπησα” (ΑΝΤ1) και «Εσύ στον Κόσμο σου» (ΑΝΤ1).

Μεγάλες επιτυχίες άλλων δημιουργών

Μια πλειάδα άλλων δημιουργών, καλλιτεχνών και τεχνικού προσωπικού, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, οπερατέρ είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν πάνω από 40 τηλεοπτικές σειρές, στο Sigma και στον ΑΝΤ1, οι οποίες είχαν επιλεγεί από τον Οδυσσέως και τους συνεργάτες του. Πολλές από αυτές συγκαταλέγονται ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυπριακής τηλεόρασης.

Θέατρο

Έγραψε 3 θεατρικά έργα, από το 2014 μέχρι το 2017, τα οποία ανέβηκαν στη σκηνή με μεγάλη επιτυχία, από το Θέατρο Διόνυσος. Πρόκειται για τις κωμωδίες “Namaste!” (2014), “Made In Cyprus” (2016) και “Ώρα Καλή” (2017).

Μουσική

Αν και δεν ασχολείται συστηματικά με τη στιχουργική, έχει γράψει τους στίχους για τραγούδια που έγιναν τίτλοι σε τηλεοπτικές σειρές. Το πιο πρόσφατο τραγούδι είναι το “Χάρτινο Κουτί“, με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μεσημέρη που έγραψε και τη μελωδία του τραγουδιού. Το “Χάρτινο Κουτί” είναι το τραγούδι τίτλων ομώνυμης σειράς του ΑΝΤ1 (Κύπρου). Άλλα τραγούδια σε στίχους του Οδυσσέως είναι τα εξής: “Για Την Αγάπη Σου“, “‘Ο,τι Αγάπησα“, “Δείξε Μου Τον Φίλο Σου“, “Το Πιο Γλυκό Χαμόγελό Σου” (Πανσέληνος), “Για Να Ζεις Ωραία Τη Ζωή Σου” (Η Ζωή Είναι Ωραία)“,”Τα Κοπέλια“. Έγραψε επίσης τους στίχους για το τραγούδι “Θα Γίνει ο Χαμός“, που ηχογραφήθηκε και βιντεογραφήθηκε με τα κινητά τηλέφωνα πρωταγωνιστών της σειράς του ΑΝΤ1 “Εσύ Στον Κόσμο Σου” οι οποίοι συμμετέχουν στο τραγούδι.

ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΟΥΤΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ
ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ
Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΗΣΑ
ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΩΡΑΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
ΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ

Blogger και Vlogger

Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, ο Οδυσσέως αρθρογραφεί για την κυπριακή και διεθνή επικαιρότητα στο ιστολόγιό του, ανεβάζει βίντεο στο κανάλι του στο YouTube και είναι ενεργός στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter και στο LinkedIn, αφότου λειτούργησαν τα κοινωνικά αυτά δίκτυα.

Τα χρόνια πριν την τηλεόραση

Στα λυκειακά του χρόνια υπήρξε πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Στροβόλου Α’ (το σημερινό Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα). Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε πρόεδρος της φοιτητικής κοινότητας της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Συντονιστικής Επιτροπής των φοιτητών των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κύπρου. Στην Εθνική Φρουρά υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός τεθωρακισμένων. Παντρεύτηκε σε πολύ νεαρή ηλικία στο Παραλίμνι την Τόνια Χατζησολωμού κι από τον γάμο του απέκτησε δύο παιδιά, τον Μιχάλη και την Ελένη Οδυσσέως. Εργάστηκε για πέντε χρόνια ως εκπαιδευτικός στην ελεύθερη περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου και είχε την πρωτοβουλία για την ίδρυση, το 1988, του Θεατρικού Ομίλου του Δήμου Παραλιμνίου. Διαμένει από τότε στο Παραλίμνι, παρ’ ότι εργάζεται στη Λευκωσία.