ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως ήταν από τους πρώτους επαγγελματίες που στελέχωσαν την ιδιωτική τηλεόραση στην Κύπρο. Με την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου μη κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, “Ο ΛΟΓΟΣ”, το 1992, ο Οδυσσέως ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην τηλεόραση ως παρουσιαστής ειδήσεων και άλλων εκπομπών, δημοσιογράφος και σε σύντομο χρονικό διάστημα διευθυντικό στέλεχος, επικεφαλής του γραφείου τύπου και του τμήματος ροής του σταθμού.
Έξι χρόνια αργότερα, το 1998, έγινε γενικός διευθυντής του SIGMA, αφού προηγουμένως διετέλεσε αρχισυντάκτης και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού. Από το 1998 μέχρι το 2003 το SIGMA τριπλασίασε την τηλεθέαση του, με αντίστοιχη αύξηση των πωλήσεών του σε διαφημιστικό χρόνο, καθώς από το 11% και την τρίτη θέση εκτινάχθηκε στο 30% και στην πρώτη θέση της γενικής τηλεθέασης, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κανάλι. Για την επιτυχημένη πορεία του SIGMA, ο Οδυσσέως βραβεύθηκε το 2004 ως “Media Man” της χρονιάς από το περιοδικό “Man”.
Το 2005 ο Οδυσσέως συνεργάστηκε με τον ALPHA Ελλάδος, ως σύμβουλος προγράμματος και ψηφιακής τηλεόρασης, ενώ από το 2006 μέχρι σήμερα είναι γενικός διευθυντής του ΑΝΤΕΝΝΑ (Κύπρου).
Από το πόστο του γενικού διευθυντή σε δύο από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κύπρου, συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της κυπριακής τηλεόρασης τα τελευταία 23 χρόνια, δίνοντας έμφαση στην κυπριακή παραγωγή.
Το 1998 έγραψε την πρώτη καθημερινή κωμωδία αυτοτελών επεισοδίων, της κυπριακής τηλεόρασης, την επιτυχημένη σειρά «Στο Παρά Πέντε», θεμελιώνοντας ως βασικό πυλώνα του τοπικού προγράμματος την κυπριακή μυθοπλασία, η οποία άνθισε από τότε όχι μόνο ψυχαγωγώντας το κοινό αλλά και ανοίγοντας θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου.
Ως σεναριογράφος έγραψε συνολικά 10 τηλεοπτικές σειρές: “Ξέφραγο Αμπέλι” (ΡΙΚ, 1994), «Στο Παρά Πέντε» (SIGMA 1998), “Κύριε Πρόεδρε” (SIGMA, 2001), “Σ’ Αγαπώ” (SIGMA, 2003), «Δείξε μου τον φίλο σου» (ANT1, 2007), «Πανσέληνος» (ANT1, 2009), “Ό,τι Αγάπησα” (ΑΝΤ1, 2011), «Εσύ στον Κόσμο σου» (ΑΝΤ1, 2017), “Φρέντο Καπουτσίνο” (ΑΝΤ1, 2021), “Σαλώμη” (ΑΝΤ1, 2022).
Έγραψε 3 θεατρικά έργα, από το 2014 μέχρι το 2017, τα οποία ανέβηκαν στη σκηνή με μεγάλη επιτυχία, από το Θέατρο Διόνυσος. Πρόκειται για τις κωμωδίες “Namaste!” (2014), “Made In Cyprus” (2016) και “Ώρα Καλή” (2017).
Αν και δεν ασχολείται συστηματικά με τη στιχουργική, έχει γράψει τους στίχους για τραγούδια που έγιναν τίτλοι σε τηλεοπτικές σειρές. Το πιο πρόσφατο τραγούδι είναι το “Χάρτινο Κουτί“, με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μεσημέρη που έγραψε και τη μελωδία του τραγουδιού. Το “Χάρτινο Κουτί” είναι το τραγούδι τίτλων ομώνυμης σειράς του ΑΝΤ1 (Κύπρου). Άλλα τραγούδια σε στίχους του Οδυσσέως είναι τα εξής: “Για Την Αγάπη Σου“, “‘Ο,τι Αγάπησα“, “Δείξε Μου Τον Φίλο Σου“, “Το Πιο Γλυκό Χαμόγελό Σου” (Πανσέληνος)“, “Για Να Ζεις Ωραία Τη Ζωή Σου” (Η Ζωή Είναι Ωραία)“,”Τα Κοπέλια“. Έγραψε επίσης τους στίχους για το τραγούδι “Θα Γίνει ο Χαμός“, που ηχογραφήθηκε και βιντεογραφήθηκε με τα κινητά τηλέφωνα πρωταγωνιστών της σειράς του ΑΝΤ1 “Εσύ Στον Κόσμο Σου”, τον Μάρτιο του 2020, στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας για την πανδημία Covid-19.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, αρθρογραφεί για την κυπριακή και διεθνή επικαιρότητα στο ιστολόγιό του, ανεβάζει βίντεο στο κανάλι του στο YouTube και είναι ενεργός στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter και στο LinkedIn, αφότου λειτούργησαν τα κοινωνικά αυτά δίκτυα.
Στα λυκειακά του χρόνια υπήρξε πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Στροβόλου Α’ (το σημερινό Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού). Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε πρόεδρος της φοιτητικής κοινότητας της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Συντονιστικής Επιτροπής των φοιτητών των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κύπρου. Στην Εθνική Φρουρά υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός τεθωρακισμένων. Νυμφέυθηκε στο Παραλίμνι την Τόνια Χατζησολωμού κι από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τον Μιχάλη και την Ελένη Οδυσσέως. Εργάστηκε για πέντε χρόνια ως εκπαιδευτικός στην ελεύθερη περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου και είχε την πρωτοβουλία για την ίδρυση, το 1988, του Θεατρικού Ομίλου του Δήμου Παραλιμνίου. Διαμένει από τότε στο Παραλίμνι, παρ’ ότι εργάζεται στη Λευκωσία.