Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ

10:13 AM | |

Η αναζωπύρωση της COVID-19 παγκοσμίως, αναζωπύρωσε όπως ήταν φυσικό και τις μαζοχιστικές φαντασιώσεις. Επιστρέφουμε πάλι στην ταινία τρόμου και αγωνίας των πρώτων ημερών. Επανέφεραν μαλακίες τύπου ότι ο ιός κυκλοφορεί στον αέρα και κολλά όποιον περάσει από εκεί ή ότι τρυπά τους πνεύμονες και μένεις με την τρύπα για πάντα.

Τώρα ανακάλυψαν ότι επηρεάζει και τον εγκέφαλο. Εχτές το βράδυ ένας δημοσιογράφος του CNN, ο οποίος αρρώστησε από τον κορωνοϊό, έλεγε σε ένα ρεπορτάζ ότι πάει να βγει από την πόρτα και κουτουλά τον τοίχο ή ότι πάει να πιάσει το πηρούνι από το τραπέζι και πιάνει το άλατι διότι ξέχασε τι πήγαινε να πιάσει. Πάει να πιάσει ένα πράγμα και πιάνει άλλο! Ελπίζω να μην κατουρά σε δημόσιες τουαλέτες, διότι φοβάμαι θα φάει ξύλο…

Αν πάει καιρό ακόμη η COVID-19, θα μας πουν ότι ευθύνεται για την αγαμησία του λευκού καρχαρία κι ότι, λόγω της πανδημίας, θεάθηκαν πιγκουίνοι στα Πλατάνια να ψήνουν σούβλα, φώκιες να αποβιβάζονται από αεροπλάνο με ταξιδιωτικές βαλίτσες στο Cape Town, σαύρες να καπνίζουν πούρα στην Αβάνα τραγουδώντας το “Comadante Che Guevara”.

Είναι προφανές ότι ο κορωνοϊός SARS-COV-2 είναι πολύ χειρότερος από ότι πιστεύουν οι (σοβαροί) επιστήμονες. Είναι ίσως η πιο ύπουλη αρρώστια των τελευταίων 100 χρόνων. Διότι χτυπά πολύ χειρότερα εκείνους που δεν τον κολλάνε παρά εκείνους που τον κολλάνε. Διότι εκείνοι που τον κολλάνε, αν δεν έχουν άλλες σοβαρές αρρώστιες, είτε δε θα το καταλάβουν ότι αρρώστησαν είτε δε θα χρειαστούν καν γιατρό και μόνο ένας στους δέκα μπορεί να μπει στο νοσοκομείο ή στην εντατική.

Εκείνοι όμως που δεν τον έχουν κολλήσει, αλλά έχει επηρεάσει τον εγκέφαλό τους, πολύ φοβάμαι ότι δε θα γιάνουν ποτέ. Άδικος κόπος να προσπαθείς να τους βοηθήσεις.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ! Μην αμελείτε την προσωπική σας υγιεινή, πλύσιμο χεριών με σαπούνι, συχνή χρήση απολυμαντικού και τήρηση αποστάσεων. Αγκαλιές και φιλιά ας περιμένουν μέχρι να δούμε τι θα γίνει με αυτό τον μπελά. Γάντια μην ξαναβάλετε, ήταν από την αρχή μια ανοησία, για την οποία κανένας δεν είπε “σόρι είμαι μαλάκας που σας υποχρέωσα να τα φοράτε”. Όσο για τη μάσκα παίζεται ακόμη… Άλλοι λένε έτσι κι άλλοι γιουβέτσι. Θα δούμε. Όμως τα μέτρα υγιεινής είναι must! Συνεχίστε τα οπωσδήποτε! Είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της COVID-19. Όλα τα άλλα αρρωστημένα που λένε, προκαλούν προβλήματα ένα εκατομμύριο φορές χειρότερα από τον κορωνοϊό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *