Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΟΒΙΚΑ ΜΥΑΛΑ

10:47 AM | |

Για όσους κάνετε συχνά τον κόπο να διαβάζετε τη γνώμη μου, νιώθω την ανάγκη να συνοψίσω σύντομα όσα έγραψα για την COVID-19. Έκανα πάνω από 30 αναρτήσεις, από τότε που δεν είχε ακόμη καταγραφεί στην Κύπρο το πρώτο κρούσμα. Δεν αναθεώρησα τίποτα από τότε μέχρι σήμερα. Δε χρειάστηκε. Σε γενικές γραμμές ήταν αυτά:


1. Όταν ενέσκυψε η ασθένεια ήταν άγνωστη, δεν υπήρχε εμβόλιο ή φάρμακο για την αντιμετώπισή της. Αυτό σε συνδυασμό με τις προβλέψεις επιστημόνων τα προηγούμενα χρόνια ότι θα ερχόταν μεγάλη πανδημία, προκάλεσε παγκόσμιο τρόμο. Από την πρώτη στιγμή έγραφα ότι η ασθένεια αυτή δεν ήταν τόσο τρομακτική όσο φαινόταν, σίγουρα δεν ήταν σοβαρή για το σύνολο του πληθυσμού αλλά επικίνδυνη μόνο για τις ευπαθείς ομάδες και ότι ο πανικός που κυριάρχησε θα προκαλούσε χειρότερα προβλήματα από ότι ο ίδιος ο COV-SARS-2.


2. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβήτησα τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, αντίθετα έγραφα πάντα ότι έπρεπε να τα εφαρμόσουμε ευλαβικά, για να τελειώσουμε σύντομα με αυτό το πράγμα. Μέχρι σήμερα πιστεύω ότι τα μέτρα εκείνα μας έσωσαν. Σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας όμως τόνιζα ότι δεν έπρεπε να μας καταλάβει το άγχος και η κατάθλιψη και εξέφρασα την πεποίθηση ότι τα μέτρα, σε συνδυασμό με το θερμό κλίμα της Κύπρου, θα συνέτειναν στη σύντομη εξάλειψη του ιού.


3. Κάκισα όσους δαιμονοποιούσαν το πρόβλημα, μιλώντας για χιλιάδες άρρωστους και χιλιάδες νεκρούς, στην Κύπρο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και γνωστοί επιστήμονες (Σημ: όχι αυτοί που εμφανίζονταν εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας). Δυσανασχετούσα επίσης με τις υπερβολές του τύπου “όχι αυτό”, “μη εκείνο”, “καταστραφήκαμε”, “αυτό θα πάρει πολύ καιρό”, “θα μας αρρωστήσουν όλους οι ανεύθυνοι”, “αυξήστε τις ποινές”, “θα πεθάνουμε όλοι”. Πίστευα ότι αυτού του τύπου οι τοξικές προσεγγίσεις προκαλούσαν ψυχολογικά και άλλα συναφή προβλήματα σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.


4. Χλεύασα επανειλημμένα εκείνους που μιλούσαν για θεωρίες συνωμοσίας, ότι τάχα ο COV-SARS-2 ήταν κατασκευασμένος, ότι η πανδημία ήταν ψεύτικη, ότι νεκροί δεν υπήρχαν, ότι μας έκλεισαν στο σπίτι για να βάλουν κεραίες 5G ή για να μας επιβάλουν μια παγκόσμια δικτατορία με ηγέτη τον Μπιλ Γκέιτς, ότι θα μας έβαζαν όλους υποχρεωτικά εμβόλιο με μικροτσιπ, όπως τα σκυλιά, για να παρακολουθούν την κάθε μας κίνηση, ή ακόμη και για να ελέγχουν τη σκέψη μας. Ανέλυσα βίντεο που πόσταραν αυτοί, γεμάτα ψέματα και ανοησίες, τα οποία ωστόσο αναπαράγονταν μέσα στα κοινωνικά δίκτυα από χιλιάδες αδαείς ή ηλίθιους. Αυτοί ήταν ακόμη χειρότεροι από εκείνους που περιγράφω στην πιο πάνω παράγραφο και κάποια στιγμή πρέπει να μας δώσουν εξηγήσεις για τις επικίνδυνες ανοησίες που διέδιδαν στα κοινωνικά δίκτυα.


5. Θεωρώ πως, για το καλοκαίρι τουλάχιστον, ο κίνδυνος μαζικής μετάδοσης της COVID-19 έχει μειωθεί στο ελάχιστο, παρόλα αυτά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας. Για τον χειμώνα δεν μπορώ να προβλέψω, θέλω όμως να είμαστε αισιόδοξοι και να μην επιτρέπουμε στους τοξικούς γύρω μας να επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας, διότι τονίζω ξανά πως αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από την ίδια την ασθένεια. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα επανέλθει αυτός ο ιός, αλλά καλό είναι να προσέχουμε.


Μπορεί κανείς να τις διαβάσει όλες τις αναρτήσεις μου για την COVID-19, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι σήμερα, πατώντας ΕΔΩ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *