Η Τρόικα, τα κόμματα και το φαγοπότι…

3:01 PM | |

troika_cyprus_781019701Αρχίζω λέγοντας ότι κακώς βρεθήκαμε σε Μνημόνιο και κάτω από τον έλεγχο της Τρόικας και πολύ κακώς ακόμα δεν τιμωρήθηκε κανένας από αυτούς που μας έριξαν σ’ αυτό το χάλι και στην ανάγκη να μας υποδεικνύουν ΞΕΝΟΙ τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο σπίτι μας. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι κάποιοι από εκείνους που ευθύνονται βγαίνουν και μιλούν, παραδίδοντας μαθήματα ηθικής, πολιτικής και οικονομίας!

Την ίδια στιγμή όμως – που κακίζω το γεγονός ότι μας κουβάλησαν εδώ την Τρόικα- θεωρώ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ το γεγονός ότι κόμματα και ΜΜΕ διαστρεβλώνουν διαρκώς και με γελοίο τρόπο πολλές φορές (που υποτιμά τη νοημοσύνη μας), όλες τις θέσεις τις Τρόικας.

Π.χ. είπε χτες η Βελκουλέσκου: Προσέξτε να μην ξεφύγει πάλι το μισθολόγιο της δημόσιας υπηρεσίας, μετά το ξεπάγωμα των μισθών το 2016. Μάλιστα αν είναι δυνατόν μειώστε το κι οπωσδήποτε σκεφτείτε τρόπους ώστε οι αυξήσεις στο δημόσιο να μην δίνονται αυτόματα σε όλους αλλά με αξιολογικά κριτήρια ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.

Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω τίποτε το μεμπτό σ’ αυτή τη δήλωση. Μείωση του κρατικού μισθολογίου ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ των δημοσίων υπαλλήλων αλλά να έχουμε μια ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ και ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ δημόσια υπηρεσία. ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ τους δικούς τους για να εξυπηρετούν τα ρουσφέτια τους. Να μην κάνουν δηλαδή τα κόμματα αυτό που έκαναν μέχρι σήμερα ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Επίσης συμφωνώ ότι για να έχουμε μια πραγματικά καλή δημόσια υπηρεσία, πρέπει οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν κίνητρα για να είναι καλοί, σε σχέση με τις προαγωγές και τις αυξήσεις. Ενόσω συνεχίζεται το σημερινό σύστημα, που ΟΛΟΙ θα πάρουν τις αυξήσεις τους, είτε δουλεύουν σαν γαϊδούρια είτε κοπροσκυλιάζουν όλη μέρα και ενόσω οι προαγωγές γίνονται με βάση την αρχαιότητα ή τα πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα, χωρίς να παίζει κανένα ρόλο το πόσο καλός είναι ένας υπάλληλος, θα έχουμε απλά την ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ και μια ελάχιστα αποδοτική δημόσια υπηρεσία.

Ενώ λοιπόν εγώ βρίσκω απόλυτα λογικές αυτές τις θέσεις , σχεδόν όλα τα κόμματα χτες βγήκαν να … κακίσουν τη Βελκουλέσκου ή να εκφράσουν τις ανησυχίες τους γι’ αυτά που είπε… Γιατί άραγε;

Αξίζει πάντως κανείς να μελετήσει αυτό το φαινόμενο και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Γιατί τα κόμματα δεν λένε λέξη για τα μέτρα που εισηγείται η Τρόικα για φορολόγηση του πλούτου; Γιατί δεν λένε ότι η Τρόικα προτείνει και αντισταθμιστικά μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους απλούς εργαζόμενους; Γιατί τα κόμματα επιδίδονται σ’ αυτή τη συστηματική διαστρέβλωση και γιατί προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να πιστεύει ότι η Τρόικα είναι εδώ για να μας καταστρέψει;

Μήπως επειδή δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα σε τούτο τον τόπο; Μήπως επειδή τα κόμματα κατάλαβαν ότι το φαγοπότι δεν τελείωσε ακόμη και προσπαθούν να διασφαλίσουν τις … μερίδες τους;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *