Εσύ θα την πληρώσεις πάλι. Τι δεν καταλαβαίνεις;

5:07 PM | |

Έχυσαν πάλι σήμερα τα κροκοδείλια δάκρυά τους κόμματα για τις εκποιήσεις. Θα χάσει λένε ο κόσμος τα σπίτια του και τις περιουσίες του! Θα πέσουν οι τιμές των ακινήτων και θα υποστεί νέο πλήγμα η οικονομία.

Ακούσατε έστω και ένα κόμμα σήμερα ή τις τελευταίες ημέρες να μιλήσει για τους ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΕΣ; Για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστάνε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ; Ακούσατε κανένα να επισημαίνει το πολύ απλό: ότι δηλαδή ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ οι πολυεκατομμυριούχοι μεγαλοφειλέτες τα δισεκατομμύρια που χρωστούν στις τράπεζες ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ δεν σώζονται τα σπίτια του απλού κόσμου;

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥΌτι αν δεν κλείσουν οι μεγαλοφειλέτες το μέρος της τεράστιας τρύπας που τους αναλογεί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι τράπεζες θέλοντας και μη θα πουλήσουν τα σπίτια και τις περιουσίες του απλού κοσμάκη για να καλύψουν όσο γίνεται τη χασούρα; Σπίτια και περιουσίες που θα πάρουν στη μισή τιμή ξένοι και πλούσιοι Κύπριοι.

Διότι δυστυχώς δεν υπάρχουν πουθενά βρύσες που τρέχουν ευρώ να πάρουν τις σίκλες τους οι τράπεζες να τις γεμίσουν. Αν δεν πληρώσουν οι εκατομμυριούχοι τα χρωστουμενά τους, οι τράπεζες θα βγάλουν στο σφυρί τις περιουσίες του απλού κοσμάκη κι επειδή η τρύπα δεν θα κλείσει, θα πάρουμε σειρά κι όσοι δεν χρωστάμε, να πληρώσουμε με φόρους τα χρέη των εκατομμυριούχων… Αυτών που – όπως τονίζει η Τρόικα- έχουν λεφτά αλλά δεν αποπληρώνουν τα χρέη τους.

Γιατί δεν πληρώνουν ομως οι μεγαλοφειλέτες; Μα διότι περιμένουν να τα μαζέψουν πρώτα οι τράπεζες από τον απλό κοσμάκη, να σμικρυνθεί το πρόβλημα και μετά να έρθουν αυτοί να ζητήσουν αναδιάρθρωση των δανείων τους, ώστε να πληρώσουν μόνο ένα μικρό μέρος από εκείνα που χρωστάνε.

Αλλά ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ δεν λέει έστω και μια λέξη γι’ αυτούς; Γιατί; Δεν θέλουν να τους πιέσουν; Με το πάσο τους κι ΑΝ θέλουν τα πλάσματα; Αν δεν θέλουν, θα τα πληρώσει ο μαννοκίκκιρος ο μέσος Κυπραίος; Που ψηφίζει σαν καλό παιδάκι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα θυμώνει πολλές φορές και στήνει και καυγά όταν κάποιος τού θίξει το κόμμα του;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *