ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΧΟΣ – ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

10:04 PM | |

Φτάσαμε λοιπόν αισίως στα μηδέν κρούσματα και με μονοψήφιο αριθμό ατόμων στα νοσοκομεία. Το 80% εκείνων που νόσησαν, είτε δεν το κατάλαβαν ότι είχαν τον κορωνοϊό SARS-COV-2 είτε παρουσίασαν ελαφρά συμπτώματα. Μόνο το 2 στους 10 χρειάστηκαν περίθαλψη και έχασαν τη ζωή τους λιγότεροι από 2 στους 100, άτομα που είχαν ωστόσο βεβαρυμένη από άλλες αιτίες υγεία, δηλαδή θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει ακόμη κι αν αρρωστούσαν με εποχική γρίπη.

Σίγουρα βοήθησαν πολύ τα μέτρα, που λήφθηκαν έγκαιρα αλλά είναι πολύ πιθανόν να βοήθησε και αρκετά το κλίμα της Κύπρου κι αυτό το λέω χωρίς να είμαι ειδικός.   Το σίγουρο είναι πως ο ίδιος ο κορωνοϊός ήταν πολύ πιο ακίνδυνος από τη ζημιά που προκάλεσε στην οικονομία αλλά κι από την παράνοια που, εξ αιτίας της COVID-19, ενέσκυψε σαν θεομηνία μέσα στην κοινωνία. Είχαμε από τη μια ένα μεγάλο (διεθνές ρεύμα) να υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε πανδημία, ότι ήταν φτιαχτή από σκοτεινές δυνάμεις, για να μας επιβάλουν παγκόσμια κυβέρνηση με πρόεδρο τον Μπιλ Γκέιτς (ας μην μπω πάλι σε αρρωστημένες λεπτομέρειες) κι από την άλλη εκείνους που νόμισαν ότι έπληξε την Κύπρο πανούκλα, που θερίζει κόσμο. Πέρασαν δυόμισι μήνες με τον κορονοϊό να είναι πιο ακίνδυνος κι από το συνάχι κι όμως υπάρχουν ακόμα πολλοί που φοράνε μάσκα μόνοι τους μέσα στο αυτοκίνητο ή πάνω στο ποδήλατο και νομίζουν ότι από στιγμή σε στιγμή θα κολλήσουν κορωνοϊό και θα πεθάνουν. Δεν τους περνά από το νου ότι δεν υπάρχει κανείς γύρω για να τους κολλήσει.

Επειδή τα κοινωνικά δίκτυα υπήρξαν ο θλιβερός καθρέφτης της κοινωνίας μας όλο αυτό το διάστημα, ο καθένας μας κρίνεται από τι έγραφε. Θα κριθούν και οι γραφικοί που έγραφαν για ανύπαρκτο ιό και ψεύτικους νεκρούς, για μικροτσίπ και παγκόσμια κυβέρνηση, θα κριθούν όμως και οι άλλοι που δεν σταματούσαν να μας τρομοκρατούν, ότι πρόκειται για ένα εφιάλτη, από τον οποίο θα αργήσουμε πολύ να ξεμπερδέψουμε, θρηνώντας πολλά θύματα. Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι υπήρξε σοβαρότατη τοποθέτηση από επιστήμονες στην Κύπρο (όχι από τη συμβουλευτική ομάδα) ότι, χωρίς μέτρα, θα πεθάνουν στην Κύπρο 16 χιλιάδες άνθρωποι, στην Αμερική 4 εκατομμύρια και στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω από 1 εκατομμύριο. «Μα 16 χιλιάδες νεκροί στην Κύπρο;» Τόλμησα να ρωτήσω και έλαβα σοβαρότατη απάντηση ότι «ναι, διότι θα νοσήσει το 60% έως 70% του πληθυσμού, με τη θνησιμότητα να αγγίζει τους 16 χιλιάδες»…

Έγραψα 28 άρθρα και σχόλια για την COVID-19, όλο αυτό το διάστημα. Από το πρώτο μέχρι και σήμερα, υποστηρίζω τη θέση ότι ο κορονοϊός SARS-COV-2 είναι πολύ μεταδοτικός, αλλά δεν είναι σοβαρή ασθένεια για το σύνολο του πληθυσμού, παρά μόνο για τις ευπαθείς ομάδες, παρόλα αυτά οφείλουμε να λάβουμε μέτρα και να τα τηρήσουμε πιστά, για να προστατεύσουμε τους λίγους συνανθρώπους μας που θα κινδυνέψουν να πεθάνουν αν τον κολλήσουν. Υποστήριζα πάντα πως δεν δικαιολογείται καθόλου ο πανικός και ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη ζωή το συντομότερο δυνατόν. Δεν μετάνιωσα ούτε για μία από τις αναρτήσεις αυτές και εξακολουθώ να υποστηρίζω τα ίδια: Ότι πρέπει να προσέχουμε, χωρίς μιζέρια, φόβο και άγχος. Όλα θα πάνε καλά και μας περιμένει ένα πανέμορφο καλοκαίρι.

Όσοι τυχόν έχετε την περιέργεια να δείτε την αρθρογραφία μου, όλο αυτό τον καιρό, για την COVID-19, πατήστε ΕΔΩ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *