ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΛΟΙΜΟΣ…

6:55 PM | |

Στο Τρόοδος, από όπου κυβερνά αυτές τις μέρες την Κύπρο ο Π.τ.Δ., αποφασίστηκαν σήμερα νέα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα της πανδημίας COVID-19, η οποία μέσα σε 6 μόλις μήνες εξολόθρευσε μέχρι στιγμής το 0,002% του πληθυσμού της Κύπρου, δηλαδή 18 ηλικιωμένα άτομα και 2 σχετικά νεότερους, οι οποίοι έπασχαν από πολύ σοβαρές άλλες ασθένειες και οδήγησε στα νοσοκομεία λιγότερους από 200 ανθρώπους από τους οποίους κρατήθηκαν μέσα σίγουρα κάτω από 100, ενώ πάνω από 1000 άλλα άτομα δεν κατάλαβαν ότι ήταν άρρωστοι παρά μόνο όταν τους έκαναν τεστ και τους το είπαν.

Ο φοβερός αυτός λοιμός είναι το νομικό έρεισμα στο οποίο στηρίζει δικτατορικά διατάγματά της η κυβέρνηση, με τα οποία περιορίζει ανθρώπινα δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες και θα ήταν οπωσδήποτε αντισυνταγματικά, αν δε είχαμε τόσους νεκρούς και τόσους πολλούς αρρώστους στα νοσοκομεία (νομίζω αυτές τις μέρες έχουμε σε όλη την Κύπρο 2 αρρώστους), αφού 8 στους δέκα που κολλούν είναι ασυμπτωματικοί, δηλαδή αισθάνονται υγιείς.

Καθώς όμως δεν πέθανε κανένας σήμερα στην Κύπρο με μόνη αιτία τον κορωνοϊό, ο φόβος που έχει ο καθένας μας μέσα του, είναι “μήπως σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πεθάνω εγώ πρώτος”. Οπότε είπαμε να προσέχουμε. Υπάρχουν εξάλλου και οι ευπαθείς ομάδες, που δε θα θέλαμε να τους ταλαιπωρήσουμε. Αν θέλετε να σοβαρολογήσουμε και λίγο, ναι, μόνο γι’ αυτούς αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία όλων μας.

Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε ότι αν κάνετε πάρτι πρέπει να καλέσετε μόνο 50 άτομα, διότι από τα 50 και πάνω κινδυνεύετε να κολλήσετε και θα πεθάνετε όλοι. Αν κάνετε γάμο όμως, δικαιούστε να είστε 350. Στους γάμους ο ιός είναι συγκινημένος και δεν μεταδίδεται εύκολα.

Συνεχίζει να ισχύει η σκληρή πραγματικότητα ότι, αν κάθεσαι σε ένα μπαρ δεν κολλάς αλλά αν σταθείς κολλάς. Φαίνεται πως αυτός ο ιός πετά σε συγκεκριμένο ύψος και άμα κάθεσαι περνά πάνω από το κεφάλι σου.
Επίσης συνεχίζεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, η οποία δεν ήταν υποχρεωτική μέσα στη βράση του ιού, τον Μάρτη και Απρίλη. Τότε, χωρίς τη μάσκα, σιγά σιγά μηδενίστηκαν τα κρούσματα, γι’ αυτό επιβάλλεται τώρα να τη φορούμε. Καταλάβατε; Εγώ όχι, αλλά δεν έχει σημασία διότι τα 300 ευρώ πρόστιμο τα πληρώνεις είτε κατάλαβες είτε όχι. Όπως πλήρωναν τα πρόστιμα και στα εστιατόρια όποιοι εργαζόμενοι εκεί δε φορούσαν, ώσπου ανακάλυψε η κυβέρνηση ότι τα γάντια είναι βλαβερά και σταμάτησε τη χρήση τους, χωρίς βεβαίως να επιστρέψει τα πρόστιμα.

Αυτές τις μοναδικές εμπειρίες φτάσαμε να βιώνουμε τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, πλησιάζοντας όλο και πιο πολύ ένα νέο μεσαίωνα, με λιγότερες ατομικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα και με επικαιροποιημένες μεθόδους κυνηγίου μαγισσών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *