Το Ρωσικόν Κόμμα της νήσου Κύπρου;

11:10 AM | |

ΛΙΛΛΗΚΑΣΤο χθεσινό “σκύλιασμα” του κόμματος του κ. Λιλλήκα με άφησε άναυδο. Αποκάλεσαν άχρηστο τον Κασουλίδη διότι δεν πήγε στις Βρυξέλλες να υπερασπιστεί το δίκιο της Ρωσίας να … κάνει εισβολή και να καταλάβει μέρος του εδάφους της Ουκρανίας!

Δεν αντιλαμβάνομαι ποια είναι τελοσπάντων αυτά τόσο ζωτικά συμφέροντα μας με τη Ρωσία, για χάρη των οποίων θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τη θέση αρχής ότι εισβολή και κατοχή σημαίνει παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Γιατί πρέπει να θυσιάσουμε για τη Ρωσία την μισή Κύπρο, που είναι η ίδια θύμα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία, εγκαταλείποντας έτσι την ηθική και νομική βάση του αγώνα μας για απελευθέρωση.

Αν ο κ. Λιλλήκας διατείνεται ότι η Ρωσία θα προτιμήσει εμάς αντί τα πολλαπλάσια συμφέροντά της με την Τουρκία, παραπλανά τον λαό για αγνώστους για μένα λόγους. Πολύ περισσότερο που οι Ρώσοι και ο Πούτιν ο ίδιος απερίφραστα δηλώνουν ότι θεωρούν την Τουρκία φίλη και ότι ανησυχούν για την απομόνωση της “Βόρειας Κύπρου” (όπως επανέλαβε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ρωσίας).

Αυτό που ακόμα και όταν μας φτύνουν οι Ρώσοι ο κ. Λιλλήκας νομίζει ότι ψιχαλίζει και το ότι η Συμμαχία του συμπεριφέρεται σαν το ρωσικό κόμμα της Κύπρου, μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση και απορίες… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *