Το κεφάλι της στο πιάτο!

9:54 AM | |

ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣΘα πω και του στραβού το δίκιο. Για 14 χρόνια η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη υπηρετούσε αυτή την πολιτεία ως Γενική Ελέγκτρια. Είναι αλήθεια πως σε όλες τις εκθέσεις της κατάγγελλε τις αναρίθμητες λαδιές και βρομιές του ξιμαρισμένου συστήματος που αποτελεί το “βαθύ κράτος” αυτού του τόπου: διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ύποπτες συναλλαγές, ατασθαλίες, κατάχρηση εξουσίας κτλ κτλ.

Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (με τη σειρά ήταν οι Κληρίδης, Παπαδόπουλος, Χριστόφιας και Αναστασιάδης) παρελάμβαναν τις εκθέσεις της, έκαναν μια δήλωση ότι θα τις μελετήσουν και μόλις εκείνη έφευγε, τις έριχναν μέσα στον κάλαθο των αχρήστων.

Με άλλα λόγια, το διεφθαρμένο βαθύ κράτος της λαμογιάς, έγραφε στα αποτέτοια του τις εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας, διότι καθιερώθηκε εδώ και δεκαετίες ότι αυτός ο θεσμός υπάρχει στην Κύπρο για την πλάκα, για να κρατάμε τους τύπους, ότι έχουμε τάχατες και Γενικό Ελεγκτή.

Δείτε και τον τωρινό: Διαρρηγνύει κάθε μέρα τα ιμάτιά του και με το δίκιο του ο άνθρωπος, αφού ό,τι πέτρα σηκώσεις σε τούτο τον τόπο βρίσκεις από κάτω σκάνδαλο. Αλλά το διεφθαρμένο σύστημα τον γράφει ξανά (κι αυτόν) στα αποτέτοια του και συνεχίζει να διαλύει τη χώρα και να μας οδηγεί στον γκρεμό.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το μολυσμένο περιβάλλον, αποφάσισε και η κ. Γιωρκάτζη να κάνει μια … κουτσουκέλα: να αλλάξει το συμβόλαιο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για να μην της πιάσουν νομικά το πόδι για το ασυμβίβαστο (του να δουλεύει η κόρη της στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της, που έχει για πελάτη τον Βγενόπουλο).  Σου λέει η Γιωρκάτζη “εδώ έχω καταγγείλει μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο κουτσουκέλες και δεν έσπασε μύτη, σιγά τώρα να μην δικαιούμαι κι εγώ να κάνω μία!” Και την έκανε.

Αυτό ήταν! Αμέσως της έκοψαν το κεφάλι, όπως τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *