Το Εθνικό Συμβούλιο τι ρόλο παίζει τελικά;

4:25 PM | |

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΑκούγοντας τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, αν είναι ένα πράγμα στο οποίο συμφωνώ πλήρως με τον Γιώργο Περδίκη είναι ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει πλέον το Εθνικό Συμβούλιο.

Η χώρα έχει εκλεγμένο πρόεδρο που έχει και την ευθύνη, ως ηγέτης της ΕΚ κοινότητας, να λύσει το Κυπριακό. Δεν υπάρχει λόγος αυτός να συνεδριάζει ακόμα και με κόμματα που εκπροσωπούν το 1% του εκλογικού σώματος για να αποφασίσει! Δημοκρατία δεν σημαίνει να θέλει το κόμμα του 1% να υιοθετείται η δική του άποψη και στο τέλος να “κακοφανίζεται” κιόλας που δεν έγινε το δικό του!

Αυτό το ανυπόφορο ρεσιτάλ της παράφωνης κομματικής κομπανίας, κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια συνεδρίαση, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τίποτε αλλά δίνει και στον κόσμο την εντύπωση ότι το Εθνικό Σύμβουλο είναι ο πύργος της Βαβέλ, όπου ο καθένας μιλά τη δική του γλώσσα και καταλαβαίνει ό,τι θέλει. 

Έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν αλλάζει. Εκείνοι που είναι αρνητικοί είναι αρνητικοί 41 χρόνια τώρα. Ό,τι και να ειπωθεί μέσα στη συνεδρίαση, θα βγουν έξω και θα κάνουν το άσπρο – μαύρο. Ακούγοντάς τους μου δίνεται η εντύπωση πως, ακόμα κι αν στις συνομιλίες βρεθούμε μπροστά στην καλύτερη λύση που θα μπορούσαμε να διανοηθούμε, κάποιοι από αυτούς δεν θα διστάσουν να ζητήσουν και την Κωνσταντινούπολη…

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αξίζει τον κόπο να σχολιάσω ένα ένα τα ψέματα που ακούστηκαν πάλι σήμερα. Νομίζω ότι δεν αξίζει. Το τελευταίο εξάμηνο στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε πλήρως η παροιμία ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Κάποιοι ωστόσο είναι ολοφάνερα ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

 

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *