ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

1:48 PM | |

Η δημοκρατία στην Κύπρο υπέστη σήμερα ένα τεράστιο πλήγμα. Η Βουλή των “Αντιπροσώπων” ενίσχυσε την ποινικοποίηση της καθημερινής ζωής των πολιτών και μετέτρεψε τη χώρα σε αστυνομικό κράτος, παρέχοντας στην αστυνομία υπερεξουσίες που της επιτρέπουν απαράδεκτη επέμβαση στην ιδιωτική μας ζωή.

Σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι πολίτες καταφέραμε, με μεγάλες προσωπικές θυσίες, να εξουδετερώσουμε τον κορωνοϊό στην Κύπρο και να φτάσουμε σε μηδενικές ενδείξεις, η εξουσία έρχεται, με τη νοοτροπία του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας, που της επιτρέψαμε, να μας τιμωρήσει.

Είμαστε δύο εβδομάδες μετά τις φοβέρες και τα αναθέματά τους, ότι θα γεμίσουμε κρούσματα κορωνοϊού, γιατί; Διότι περάσαμε καλά το τριήμερο του “κατακλυσμού”! Και, όχι, δε μιλώ μόνο για το NAVA, διότι – θυμάστε- μας κατσάδιασαν, κουνώντας μας απειλητικά το δάχτυλο και για τις παραλίες και για τα εστιατόρια και για ό,τι κάναμε εκείνες τις μέρες, για να ξεσκάσουμε. Μας τα έβγαλαν από τα μάτια! Και τι έγινε τελικά; ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΗΔΕΝ!

Αν ζούσαμε σε ένα κανονικό κράτος και όχι σε ένα μιαφιόζικο ταράφι, κάποιοι έπρεπε να είχαν απολογηθεί ή να είχαν οδηγηθεί στο δικαστήριο, για διάδοση ψευδών ειδήσεων και πρόκληση πανικού, που είχε ως συνέπεια να επιδεινωθούν τα προβλήματα υγείας συνανθρώπων μας με ευπαθή ψυχολογία και να πληγεί περαιτέρω η εμπορική και τουριστική δραστηριότητα. Αν ζούσαμε σε ένα κανονικό κράτος, σε μια πραγματική δημοκρατία και όχι σε σε μια χώρα που την κατάντησε μπανανία το διεφθαρμένο κατεστημένο, που μας κυβερνά, σαν βαθύ κράτος, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Αντίθετα, χωρίς καμιά βάσιμη αιτιολογία, χωρίς κρούσματα, χωρίς άρρωστους, χωρίς πανδημία, έρχονται να μας απειλήσουν πως τώρα θα σας κόψουμε τα πόδια αν είσαστε στο σπίτι σας, ή αν κάθεστε σε τραπέζι σε εστιατόριο παραπάνω από 10 άτομα. Θα σας στείλουμε στη φυλακή αν τολμήσετε να βαφτίσετε ή να αρραβωνιαστήτε και να κάνετε τραπέζι πριν από τον Σεπτέμβρη.

Σήμερα οι “αντιπρόσωποι του λαού” έδωσαν στεγνά το λαό, στα χέρια της αστυνομίας. Σήμερα το πολιτικό σινάφι της μπανανίας μάς έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Εμείς είμαστε τα αφεντικά στην πιάτσα κι εσείς τα κορόιδα. Διότι κορόιδα ήσασταν πάντα και κορόιδα να μείνετε!

Κρίμα γιατί είμαστε δυστυχώς όλοι συνένοχοι, με τη σιωπή και την ανοχή μας. Αναρωτιέμαι πότε θα έρθει εκείνη η ώρα που θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι, θα σηκωθούμε από τους μαλακούς μας καναπέδες και θα τους ρίξουμε οριστικά και αμετάκλητα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

*ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Πριν λίγο το Υπ. Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 24 του μήνα θα μπορούν να μαζεύονται περισσότερα από 10 άτομα σε σπίτια ή σε δημόσιους χώρους. Μέχρι τότε όμως, προσέχετε μην κάνετε κανένα λάθος! Η αστυνομία καραδοκεί. Όπως και για όλα τα άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοβερής αυτής αρρώστιας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *