Τελικά πλήρωσε τη νύφη ο Παπακώστας…

3:00 PM | | Comment 1

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣΕίναι ο μόνος που κρίθηκε ένοχος  για ανθρωποκτονία και θα αντιμετωπίσει πιθανότατα ποινή πολυετούς έως και ισόβιας φυλάκισης, Διότι αυτός ήταν ο υπουργός που είχε κάτω από τη δική του ευθύνη τη διαχείριση του φονικού φορτίου.

Αντίθετα ο Μάρκος Κυπριανού αθωώθηκε, διότι δεν είχε αρμοδιότητα πάνω στο φορτίο και σε ό,τι είχε να κάνει με την υπόθεση  ακολουθούσε την πολιτική του τέως προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.  

Το δικαστήριο στην απόφασή του σημειώνει ότι τόσο οι δύο υπουργοί όσο και ο τότε πρόεδρος Χριστόφιας ήξεραν πολύ καλά πόσο μεγάλος ήταν ο κίνδυνος έκρηξης των πυρομαχικών. Γιαυτό και έκρινε ένοχο τον κ. Παπακώστα, αθώωσε τον Μάρκο που ακολουθούσε την πολιτική του τότε προέδρου και φυσικά δεν εξέτασε καθόλου τυχόν ευθύνες Χριστόφια, αφού δεν ήταν κατηγορούμενος…

Ωστόσο οι αναφορές που γίνονται στον τέως πρόεδρο, μέσα στην απόφαση του κακουργιοδικείου, παραπέμπουν σε σοβαρότατες προσωπικές ευθύνες του κ. Χριστόφια, που έχουν να κάνουν με την καθυστέρηση στην ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για αποτροπή του κινδύνου, παρά τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις της Εθνικής Φρουράς (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Ο Κώστας Παπακώστας, προσωπικότητα με μακρά “θητεία” στην εθνική φρουρά και την αστυνομία, ήταν διοικητής του Δημήτρη Χριστόφια όταν ο δεύτερος ήταν φανταρος και μάλλον αυτό δεν είναι άσχετο με την επιλογή του στη θέση του Υπουργού Άμυνας, αν λάβουμε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόταν και λειτουργούσε ο κ. Χριστόφιας.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπακώστας κινδύνεψε να πεθάνει στο νοσοκομείο, στο οποίο βρισκόταν για αρκετούς μήνες με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ο κ. Χριστόφιας επέμενε να τον κρατά στη θέση του υπουργού, λες και δεν υπήρχε άλλος σ’ αυτό τον τόπο να αναλάβει το σημαντικότατο αυτό πόστο και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία οι πληροφορίες για την επικινδυνότητα των πυρομαχικών στο Μαρί  έφταναν αγωνιωδώς μέχρι το προεδρικό μέγαρο.

Οι τρεις της ηγεσίας της Πυροσβεστικής κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση θανάτου από αμέλεια ή απερίσκεπτη πράξη, κατηγορία που σαφώς επισύρει μικρότερες ποινές, μέχρι και 4 χρόνια φυλάκιση. Αντίθετα ο πρώην υπαρχηγός της Ε.Φ. Σάββας Αργυρού, απαλλάχθηκε, διότι δεν είχε καμιά αρμοδιότητα ή εξουσιοδότηση ως προς το φορτίο.

Comments

  1. pambos says:

    ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Ο ΥΠΑΜ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ .ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .ΑΠΟ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΦ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΟΧΟΣ ….ΠΟΛΥ ΚΑΛΩ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ?ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
    Α Ι Σ Χ Ο Σ !!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *