Στο τέλος θα μας έρθει η χειρότερη λύση, όχι με μια υπογραφή αλλά με δεκάδες χιλιάδες…

10:35 PM | |

ΚΕΡΥΝΕΙΑΆκουσα στις ειδήσεις ότι οι αιτήσεις προς την (νόμιμη σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) “επιτροπή αποζημιώσεων” στα κατεχόμενα, είναι πια μαζικές. Χιλιάδες πρόσφυγες περιμένουν στη σειρά για να πουλήσουν οριστικά τις περιουσίες που έχουν στα κατεχόμενα, στην Τουρκία…

Θέλω να κάνω μια έκκληση από τα βάθη της ψυχής μου σε όσους αγαπούν αυτό τον τόπο και ιδιαίτερα σε όσους διατηρούν ακόμα την άποψη ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί ακόμα να περιμένει δεν ξέρω κι εγώ για πόσα χρόνια ακόμη.

Δεν έχουμε δικαίωμα να δώσουμε την κατεχόμενη Κύπρο στην Τουρκία. Δεν μας το επιτρέπει η ιστορία μας, οι ψυχές και το αίμα όσων έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία αυτού του τόπου… δεν μας το επιτρέπουν τα μάτια των παιδιών μας, που περιμένουν από εμάς ένα καλύτερο αύριο.

Αν ναυαγήσει κι αυτή η προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, που ξεκινά σε ένα μήνα, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες, κάτω από το βάρος της ανάγκης στην οποία μας έσπρωξε η οικονομική κρίση αλλά πολύ περισσότερο απογοητευμένοι κι οριστικά πεπεισμένοι ότι δεν θα λυθεί ποτέ πια το Κυπριακό, θα πουλήσουν τις περιουσίες τους στην λεγόμενη “επιτροπή αποζημιώσεων”.

Έτσι μ’ αυτό τον άδοξο κι ανάξιο τρόπο, το Κυπριακό θα κλείσει, όχι με μια υπογραφή αλλά με δεκάδες χιλιάδες! Η Τουρκία θα έχει πάρει νόμιμα στα χέρια της όλη την κατεχόμενη γη μας και το Κυπριακό θα κλείσει με τη λύση που η Άγκυρα επιδιώκει εδώ και 60 χρόνια: τη διχοτόμηση σε πρώτο στάδιο και, μερικά χρόνια αργότερα, την μεταβολή του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού από ελληνικό σε τουρκικό, κουβαλώντας πολύ περισσότερους έποικους από όσους έχει φέρει μέχρι σήμερα.

Επιτέλους να προβληματισούμε σοβαρά όλοι και να δούμε πώς θα σώσουμε την πατρίδα μας. Διότι το στραπάτσο που έγινε με την οικονομία θα μοιάζει με πρωταπριλιάτικη φάρσα μπροστά στο κακό που θα πάθουμε αν δεν επιδιώξουμε σύντομα και με όλες μας τις δυνάμεις μια δίκαιη λύση του εθνικού μας ζητήματος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *