ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ Η ΓΚΕΣΤΑΠΟ

9:44 AM | |

Θυμάστε τον σάλο που προκλήθηκε πριν από λίγες βδομάδες όταν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 45 ημερών ένας νέος άντρας, διότι πήγαινε στις 9:20 το βράδυ να μείνει στο σπίτι της μνηστής του. Πώς απαντά σήμερα η κυβέρνηση στην αναστάτωση της κοινής γνώμης, για την απίστευτη εκείνη ιστορία απαράδεκτης, εξωφρενικής, αισχρής, δικτατορικής στέρησης της ελευθερίας ενός   φιλήσυχου, νομοταγούς πολίτη; Απαντά με ΑΥΞΗΣΗ της ανώτατης ποινής φυλάκισης από 6 μήνες σε ένα χρόνο και το πρόστιμο από 6 χιλιάδες ευρώ σε 50 χιλιάδες, για όσους λέει παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό!

Δηλαδή, είναι σαν να λέει η κυβέρνηση ότι η φυλάκιση των 45 ημερών που έφαγε ο άνθρωπος, για το έγκλημά του, ήταν μικρή. Έπρεπε (αναλογικά με την προτεινόμενη αύξηση) να φάει 3 μήνες φυλακή συν να πληρώσει κι ένα πρόστιμο 15-20 χιλιάδες για να μάθει να μην κοιμάται με την μνηστή του. Υποψιάζομαι ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης, προκειμένου να αποτρέπει τέτοια κακουργήματα, θα είναι η επαναφορά της θανατικής ποινής και μάλιστα εξωδίκως. Σε εγκλήματα, όπως εκείνο του νεαρού άντρα, να εισβάλλει στο σπίτι ή Γκεστάπο και να εκτελεί επιτόπου όσους βρίσκονται μέσα.

Μα τώρα σοβαρολογούν οι άνθρωποι; Αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου μεγέθους ποινές σε μια δημοκρατία πρέπει να είναι απολύτως αιτιολογημένες και με πλήρως τεκμηριωμένους τους λόγους, ή μήπως νομίζουν ότι είμαστε πρόβατα που θέλουν γύρω τους σκύλους να τα δαγκώνουν για “φρονιματισμό”; Τι έγινε δηλαδή στην Κύπρο ώστε να δικαιολογούνται να αυξήσουν τις ποινές; Αναρωτηθείτε σας παρακαλώ όλοι σας τι έγινε!


Άκουγα τον Υπουργό Δικαιοσύνης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, σήμερα το πρωί, να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα κι αναρωτιέμαι αν είχαμε στην Κύπρο επιδημία χολέρας με χιλιάδες νεκρούς. Μα όχι! Είχαμε μια περίεργη ίωση, από την οποία κόλλησαν γύρω στα 950 άτομα σε ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ (μέσο όρο 3 την ημέρα), δηλαδή το 0,1% του πληθυσμού της Κύπρου, κι από αυτά τα άτομα ένιωσαν ότι αρρώστησαν λιγότεροι από 180, από αυτούς πολύ λιγότεροι χρειάστηκε να μείνουν σε νοσοκομείο, ακόμη πιο λίγοι να διασωληνωθούν και μόνο 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους,  τα οποία είχαν βεβαίως πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Πάντως κανένας, το τονίζω ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πέθανε μόνο από τον κορωνοϊό. 

Ως πολίτες συμπεριφερθήκαμε όλο αυτό τον καιρό υπεύθυνα, υπακούσαμε τις οδηγίες και τηρήσαμε τα μέτρα, τα οποία ναι, το πιστεύω κι εγώ ότι βοήθησαν πολύ στο να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Έπειτα λοιπόν από ένα τρίμηνο με αυτά τα δεδομένα, με ποια δικαιολογία πάνε τώρα να μας επιβάλουν αύξηση των ποινών; Με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; 

Ας μη διανοηθούν οι βουλευτές να εγκρίνουν την κατάπτυστη αυτή τροπολογία, αν θέλουν να ονομάζονται εκπρόσωποί μας. Διότι η ανοχή έχει και τα όριά της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *