Σκάνδαλα παντού…

6:30 PM | |
ΤΕΠΑΚ1

Το σημείωμά μου γράφτηκε με αφορμή είδηση ότι η αστυνομία διερευνά άλλες 5 υποθέσεις σε σχέση με το ΤΕΠΑΚ…

Σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα παντού. Το θράσος ενός διεφθαρμένου συστήματος που το συντήρησαν και το έθρεψαν όλες ανεξαίρετα οι κυβερνήσεις, “δεξιές”, “αριστερές”, “κεντρώες”. Σε όλα τα δημόσια έργα και αγορές.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ή Ελεγκτής μπορούν να διερευνήσουν τυχαία όποια δημόσια πράξη θέλουν. Όπως το απρόοπτο διαγώνισμα, ας πούμε. Ακόμα και για το πόσα στοίχισε να μπει ένα στυλλούδιν στην τελευταία κωλοπλατεία του τελευταίου κωλοχωρκού. Θα βρει πίσω μίζα, κακοτεχνία, διαφθορά. Θα ανακαλύψει ότι το στυλλούδιν στοίχιζε 50 ευρώ αλλά χρεώθηκε 500, ότι ο εργολάβος είχε κόστος 50 ευρώ εργατικά αλλά χρέωσε 5000 και ότι – όπως γίνεται πάντα- τα 5400 ευρώ που ήταν παραπάνω, τα μοιράστηκαν οι εμπλεκόμενοι και τα κόμματα που ήταν πίσω τους. Άσχετα αν τελικά το στυλλούδιν βγήκε από τη θέση του, διότι δεν το έβαλε καλά ο εργολάβος και το κλώτσησαν μακριά τα κοπελλούθκια.

Εμπλεκόμενοι παντού οι κομματικοί κολαούζοι, με τις πλάτες φυσικά των κομμάτων τους. Πρόκειται για τα ίδια κόμματα που κάνουν κάθε βράδυ παρέλαση στα δελτία ειδήσεων, με δηλώσεις και ανακοινώσεις για όλα τα θέματα. Πρόκειται για τα κόμματα που υποτίθεται θα σώσουν τον τόπο και θα τον πάνε μπροστά.

Αυτή είναι η διαλυμένη Κύπρος του 2015, που έχει παράπονο από τους “δήθεν εταίρους” της κι από την Τρόικα, ότι την κατέστρεψαν…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *