ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ;

5:30 PM | |

Νίκος Χριστοδουλίδης: “Η πόλωση, ο φανατισμός, οι συκοφαντίες προκαλούν πληγές”…

Ο υποψήφιος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή, αφού πριν απολογήθηκε σε δημοσιογράφο, για το μήνυμα του (που δημοσιεύτηκε και στον τύπο) ότι είναι στο payroll άλλου υποψήφιου, με άλλα λόγια ότι είναι “πουλημένος”. Το μήνυμα αυτό ο κ. Χριστοδουλίδης το έστειλε σε συνεργάτη του, που έστησε ψεύτικα προφίλ για να διαδίδουν συκοφαντίες για πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Η δημιουργία ψεύτικων προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, για να συκοφαντούνται με φανατισμό πολιτικοί αντίπαλοι και μη φιλικοί δημοσιογράφοι, είναι μια φασιστικού τύπου πρακτική, που απαντάται σε πολλές χώρες. Αυτό όμως δεν την καθιστά λιγότερο αισχρή. Η δολοφονία χαρακτήρων είναι μια αισχρότατη πράξη.

Δυστυχώς για τον κ. Χριστοδουλίδη, παρά το ήπιο προφίλ που παρουσιάζει στον κόσμο, μπήκε κι αυτός στη λογική των ψεύτικων προφίλ και αποκαλύφθηκε. Δεν αρνήθηκε ότι ήταν δικά του τα greekglish μηνύματα που έστελνε στους δημιουργούς των ψεύτικων προφίλ. Γι αυτό και απολογήθηκε στον δημοσιογράφο. Κάποιοι νομικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι τίθεται πλέον και ποινικό ζήτημα.

Όμως πέρα από το φανατισμό και την πόλωση που προκαλούν οι συκοφαντίες των ψεύτικων προφίλ, ο ψηφοφόρος έχει υποχρέωση και ευθύνη να ψάξει λίγο το πραγματικό προφίλ του κάθε υποψήφιου. Για να ξέρει τι ψηφίζει.

H ανάρτηση στο Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *