ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ;

3:51 PM | |

Πολύ «άκυρο» το επιχείρημα του ΑΚΕΛ ότι θα κυβερνά ο ΔΗΣΥ αν εκλεγεί ο Ν. Χριστοδουλίδης. Ο ΔΗΣΥ θα κοπεί στα δυο. Οι Κληριδικοί θα μείνουν στην απέξω κι όσοι Συναγερμικοί αποφασίσουν να πάνε στο γάμο, θα κρατάνε την ουρά του νυφικού.

Με τον κ. Χριστοδουλίδη θα κυβερνούν οι Ν. Παπαδόπουλος, Μ. Σιζόπουλος, Μ. Καρογιάν, Ελ. Θεοχάρους και άλλες προσωπικότητες, της απορριπτικής (διχοτομικής) σχολής λύσης του Κυπριακού, εκλεκτοί του κατεστημένου που, σαν “βαθύ κράτος” πίσω από όλες τις κυβερνήσεις, μας τα έκανε όλα όμορφα από το 1960 μέχρι σήμερα. Άλλωστε ο Νικόλας Παπαδόπουλος το έκανε παραπάνω από ξεκάθαρο, με αλλεπάλληλες δηλώσεις από το περασμένο καλοκαίρι, ότι στην επόμενη πενταετία το ΔΗΚΟ θα κυβερνά ή θα συγκυβερνά.

Είναι πάντως γεγονός ότι το συγκεκριμένο πολιτικό σινάφι βρήκε αυτό που λέμε «κελεπούρι»: Έναν φέρελπι νέο πολιτικό, με ωραία εμφάνιση και μαλλιά που δεν ασπρίζουν, με ταλέντο στο να λέει αυτά που γουστάρει να ακούει το ακροατήριό του και, όταν του βάζουν δύσκολα, να μιλά ασταμάτητα, λέγοντας «ξεκάθαρα» και «με απόλυτη ειλικρίνεια» το απόλυτο τίποτα. Με αυτό το ωραίο και στιβαρό άλογο θα συνεχίσει να καλπάζει το «σύστημα».

Οι του ΑΚΕΛ λένε ότι η υποψηφιότητα του πρώην ΥΠΕΞ είναι «διπλοπόρτι» του Αναστασιάδη. Εντάξει, ο Αναστασιάδης μπορεί να μην έχει κανένα πρόβλημα να εκλεγεί ο κ. Χριστοδουλίδης. Μπορεί να τον βολεύει κιόλας, διότι ξέρει πως ο στενός του συνεργάτης και καλύτερος του μαθητής (σε όλα) δε θα έκανε ποτέ κάτι που θα μπορούσε να βλάψει την υστεροφημία του. Από την άλλη, ο Αβέρωφ μπορεί να βοηθούσε τον Αναστασιάδη να κυβερνήσει, με τις μανούβρες του μέσα στη βουλή, αλλά δεν του χάιδευε τα αυτιά στο παρασκήνιο, δεν ήταν τόσο «καλό παιδί» για τον Αναστασιάδη όσο ο (πάντοτε βολικός) Ν. Χριστοδουλίδης.  

Όμως, αν εκλεγεί ο Χριστοδουλίδης, δε θα κυβερνά ο Συναγερμός. Το ρήγμα που θα προκαλέσει στον ΔΗΣΥ είναι αμφίβολο αν θα γεφυρωθεί ποτέ. Βέβαια, όταν ρώτησαν τον κ. Αναστασιάδη για τον κίνδυνο διάσπασης, απάντησε ότι ο ΔΗΣΥ διασπάστηκε και το 2004, στο δημοψήφισμα, αλλά βρήκε αμέσως τα πόδια του. Ήταν μια άστοχη, επιπόλαιη σύγκριση δύο τελείως ανόμοιων συνθηκών, με είκοσι χρόνια απόσταση μεταξύ τους.

Ο ΔΗΣΥ θα διασπαστεί και το ξέρουν πολύ καλά όλοι όσοι στηρίζουν τον κ. Χριστοδουλίδη. Το ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος. Θα προσπαθήσει να πάρει με το μέρος του όσους Συναγερμικούς μπορέσει να πάρει, γι’ αυτό και μιλά ήδη (όπως αποκάλυψε ο ίδιος) με στελέχη του ΔΗΣΥ. Οι συνειδητοποιημένοι Κληριδικοί όμως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουν. Ένας συνειδητοποιημένος Κληριδικός ξέρει τις παρακαταθήκες του Γλαύκου Κληρίδη. Τις έγραψε με τις πράξεις και το ήθος του.

Ξέρουν ότι η διχοτόμηση θα είναι η μεγαλύτερη συμφορά του ελληνισμού στην Κύπρο. Ένας καθαρόαιμος Κληριδικός συγγραφέας δε θα ζητούσε ποτέ από τον ακαδημαϊκό Άγγελο Συρίγο να του προλογίσει το βιβλίο. Διότι ο κ. Συρίγος σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο, την 1η Απριλίου 2014, μας συμβούλεψε να εγκαταλείψουμε την Ομοσπονδία και να επιδιώξουμε λύση δύο ανεξάρτητων κρατών (διχοτόμηση). Αυτό δηλαδή ακριβώς που λένε και οι Τούρκοι.  Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης όμως, μετά από εκείνη την συνέντευξη, ζήτησε «ξεκάθαρα» και «με απόλυτη ειλικρίνεια» από τον κ. Συρίγο να του γράψει τον πρόλογο στο τελευταίο του βιβλίο, που έχει θέμα το Κυπριακό.

Η συμβολική αυτή πράξη του κ. Χριστοδουλίδη, σε συνδυασμό με τα παρασκήνια που αποκάλυψαν οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Μακάριος Δρουσιώτης, για την όλη στάση του κ. Χριστοδουλίδη στη διάρκεια των συνομιλιών και των διασκέψεων για το Κυπριακό, αποκαλύπτουν χωρίς καμία αμφιβολία την πραγματική γραμμή του κ. Χριστοδουλίδη, που είναι η γραμμή του ΔΗΚΟ, άσχετα αν ο ίδιος λέει στον καθένα «ξεκάθαρα» και «με απόλυτη ειλικρίνεια» εκείνα που θέλει να ακούει. Με αυτή την πολιτική, του υποτιθέμενου «κόστους για την Τουρκία», μας παραμύθιαζε ότι ο Ερντογάν δεν θα τολμούσε να μπει στην κυπριακή ΑΟΖ, ούτε στο Βαρώσι, ενώ στο τέλος ο Τούρκος έκανε ατιμώρητος τα δικά του, καταρρακώνοντας όχι μόνο την αξιοπιστία του κ. Χριστοδουλίδη αλλά και το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο συνειδητοποιημένος Κληριδικός έχει μπουχτίσει με την αήθεια που χαρακτηρίζει το σύστημα εξουσίας στην Κύπρο, με τα αμέτρητα σκάνδαλα που μαρτυρούν διαπλοκή, αυθαιρεσία, κατάχρηση εξουσίας και εμπιστοσύνης, ξεχαρβάλωμα και γελοιοποίηση των θεσμών, μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μπανανία. Θέλει θεραπεία αυτής της σαθρής κατάστασης και σίγουρα οι γιατροί δε θα είναι το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, η ΔΗΠΑ, η Θεοχάρους και οι λοιποί παράνυμφοι. Ούτε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος δεν είδε κανένα σκάνδαλο και κανένα λάθος τα τελευταία δέκα χρόνια και -το κυριότερο- δεν έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι του περνά να μας κυβερνήσει. Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό, ότι κατάφερε να είναι ο πιο δημοφιλής υποψήφιος, με ΜΗΔΕΝ έργα. Απολύτως τίποτα! Το μόνο στο οποίο διακρίθηκε ήταν οι δημόσιες σχέσεις, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για να είναι υποψήφιος.

Ο συνειδητοποιημένος Κληριδικός έχει ρίξει στον κ. Χριστοδουλίδη ένα τεράστιο ΑΚΥΡΟ και δεν θα τον ψηφίσει ούτε στον β’ γύρο, αν οι επιλογές είναι Χριστοδουλίδης – Μαυρογιάννης. Άρα ας σταματήσει το ΑΚΕΛ να ανησυχεί ότι με τον Χριστοδουλίδη πρόεδρο θα κυβερνά ο Συναγερμός. Άλλοι θα μας κυβερνούν και το έργο θα είναι αυτό που βλέπαμε πάντα. Το ίδιο θλιβερό σήριαλ χωρίς τέλος. Γιατί κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *