ΠΛΗΡΩΣΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΝΥΦΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

6:09 PM | |

Λοιπόν να την πληρώσετε και την νέα αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως πληρώνετε εδώ και χρόνια τις αποτυχίες ενός πολιτικού συστήματος, που δεν δουλεύει πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, αλλά πολλές φορές παρακινείται από αλλότρια κίνητρα. Χρόνια τώρα πληρώνετε ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ τα πρόστιμα που μας επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ρύπους της ΑΗΚ. Όπως και το υπερβολικό κόστος λειτουργίας των γεννητριών της ΑΗΚ, οι οποίες δουλεύουν ακόμη με μαζούτ. Διότι εδώ και 20 χρόνια προσπαθούν οι κυβερνήσεις μας να φέρουν στην Κύπρο φυσικό αέριο και τα κάνουν θάλασσα. Λόγω αυτής της αδιανόητης ανικανότητας, τα πεταμένα λεφτά από το υστέρημά μας, λεφτά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των Κυπρίων, ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο.

Κι ακόμα ΔΕΝ ξέρουν να μας πουν ΑΝ και ΠΟΤΕ θα έρθει φυσικό αέριο στην Κύπρο. Ακόμα δεν ξέρουν να μας πουν για πόσα χρόνια ακόμη θα πετάνε τα λεφτά μας άδικα των αδίκων.

Θέλω να σας θυμίσω πάντως ότι αυτό θέμα της αύξησης στην τιμή του ρεύματος έγινε γνωστό πριν από δύο εβδομάδες. Τότε ο Πρόεδρος αυτής της χώρας φρόντισε να μάθει ο κόσμος από τα ΜΜΕ ότι έκανε παρέμβαση για να μην επιμένει η ΑΗΚ στη μείωση. Μάλιστα την πρώτη μέρα τα ΜΜΕ έδωσαν την εντύπωση στον κόσμο ότι η παρέμβαση του Προέδρου έπιασε τόπο. Στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού, μόνο για το θεαθήναι.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε επισήμως ότι εμείς οι ιθαγενείς αυτής της χώρας, θα πληρώσουμε στα επόμενα χρόνια άλλο ένα βαρύ πρόστιμο.  Τον ούτω καλούμενο εκσυγχρονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δηλαδή ενός άλλου τεράστιου πολιτικού και οικονομικού – όπως εξελίσσεται- «εγκλήματος» της πολιτικής μας ηγεσίας, η οποία αγνόησε παντελώς τις εισηγήσεις των ξένων εμπειρογνωμόνων για πολύ λιγότερους δήμους, με περισσότερη αποδοτικότητα και λιγότερο κόστος. Τελικά αύξησαν και τις καρέκλες των τοπικών αρχόντων και το κόστος, για λόγους που έχουν να κάνουν με τα μικροκομματικά συμφέροντα των κομμάτων, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Με ποια αφορμή έκανε τη δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα; Μετά από τη σύσκεψη των κομματαρχών στο προεδρικό μέγαρο, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Μια σύσκεψη στην οποία δεν αποφασίστηκε τίποτα. Ήταν μια σύσκεψη απλώς ήταν για να κάνει άλλη μια επίδειξη ο Πρόεδρος στην κοινή γνώμη, ότι παρεμβαίνει για το καλό των πολιτών. Η κυβέρνηση εδώ και δύο εβδομάδες μας προειδοποιεί ότι θα πληρώσουμε το κόστος εμείς, οι πολίτες αυτής της χώρας, αλλά δεν έχει κάνει ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣ, για να προλάβει το κακό. ΚΑΜΙΑ πρόταση απολύτως. Μόνο σόου. Όπως πάντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *