Ο ΤΖΟ ΛΟΟΥ ΚΙ Η ΟΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

4:58 PM | |

Αντιλαμβάνεστε ότι οι αμέτρητοι πολυσέλιδοι φάκελοι που έστειλαν στο γραφείο του Χριστοδουλίδη οι Αμερικάνοι, για να μελετήσει τα στοιχεία που αφορούν κυπριακές εταιρίες και φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με τις κυρώσεις, είναι μέρος της προίκας που κληροδότησε στον νέο πρόεδρο ο τέως. Όπως επίσης και η «τάτσα» (λεκές) του εγκληματία Τζο Λόου, τον οποίο ο Αναστασιάδης έκανε Ευρωπαίο πολίτη και, μέχρι την ημέρα που έφυγε από το προεδρικό, δεν του αφαίρεσε την υπηκοότητα, σύμφωνα με τα γραφόμενα του Μακάριου Δρουσιώτη.

Τι; «Αν είναι δυνατόν»; Γιατί να μην είναι δυνατόν; Στη νήσο των αγίων βρισκόμαστε και οι άγιοι -ως γνωστόν- κάνουν θαύματα. Ο αξιότιμος κύριος Λόου, έγινε πρωτοσέλιδο, μάθαμε όλοι τι πάστα είναι, σε ποιους έδωσε λεφτά και πόσα,  ντραπήκαμε, εξοργιστήκαμε, χτυπήσαμε το κεφάλι μας στον τοίχο κι όμως -ω του θαύματος!- η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη τελικά δεν του αφαίρεσε το διαβατήριο. Τον άφησε να μας εκπροσωπεί επάξια στη διεθνή του καριέρα, ως ένας διαπρεπής Κυπραίος.  Όμως αυτό είναι το μικρότερο κακό που έχουμε αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε. Η κληρονομία του τέως προέδρου στον νυν έμελλε να περιλαμβάνει και μια ωρολογιακή βόμβα πολλών μεγατόνων.

Είναι γνωστό ότι εδώ και κάποια χρόνια, οι Αμερικάνοι έχουν προειδοποιήσει παρασκηνιακά τον Αναστασιάδη και το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο του νησιού να τελειώνουμε με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και προπαντός να σταματήσουμε τα αλισβερίσια με τους Ρώσους. Το γράφω τόσο ωμά, γιατί ήταν τόσο ξεκάθαρο. Δεν είναι τυχαίο που αποσύρθηκαν η RCB και σχεδόν όλες οι ρωσικές εταιρίες, όπως και αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ ρωσικών καταθέσεων. Όμως στην Κύπρο έχουμε πολλούς μάγκες και σιγά που θα φοβόνταν τα Αμερικανάκια. Ήταν μάλλον πολύ βέβαιοι ότι στο τέλος τα Αμερικανάκια θα μας κάνουν κακό αέρα στα αμελέτητα (google translate).

Κάτι τέτοιο λογικά πρέπει να σκέφτηκε και ο τέως πρόεδρος αυτής της χώρας, ο οποίος προφανώς δεν έκανε ότι όφειλε να είχε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να προστατεύσει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και γενικότερα την κυπριακή οικονομία από τους μάγκες, των οποίων οι πράξεις κινδυνεύουν να μας βάλουν τώρα σε απίστευτες νέες περιπέτειες, τινάζοντας στον αέρα ξανά την κυπριακή οικονομία.

Όταν ο ηγέτης μιας χώρας αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, η χώρα έχει πρόβλημα. Ο Αναστασιάδης είχε να ένα ιστορικό χρέος το 2013: Από μόνος του και όχι με έξωθεν πιέσεις, απειλές και πιστόλια στον κρόταφο, να βγάλει την Κύπρο από το λούκι της διαπλοκής με την οικονομική μαφία και να την καθαρίσει από τη βρομιά της διαφθοράς. Αντί να το κάνει αυτό, έκανε όλα εκείνα που ξέρετε και που δεν ξέρετε, ενώ ο αξιότιμος κύριος Τζο Λόου παραμένει ακόμη περήφανος Κύπριος …της διασποράς. Δεν φτάνει που δεν συνειδητοποίησε από μόνος του το χρέος του και την ιστορική του ευθύνη, ο κύριος Αναστασιάδης, ούτε και τις προειδοποιήσεις έλαβε υπόψη του. Τώρα έρχονται οι φάκελοι.

Το δυστυχές είναι πως ούτε κι ο νέος πρόεδρος φαίνεται να συνειδητοποιεί πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης. Είδαμε τις τράπεζες να αντιδρούν αστραπιαία, τρομοκρατημένες στη σκέψη ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τις μπλοκάρουν και να μας κλείσουν την οικονομία. Είδαμε τους δικηγόρους επίσης να έχουν θορυβηθεί έντονα και να ζητούν από την κυβέρνηση να διερευνήσει τάχιστα τα στοιχεία και να λάβει τα δέοντα μέτρα. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη σφυρίζει αδιάφορα, ενώ ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία με παχιά λόγια και εντυπώσεις μπροστά στις κάμερες. Το ότι όμως πάσαρε τους φακέλους στον Γενικό Εισαγγελέα, έδωσε λαβή σε πολλούς να πουν και να γράψουν ότι άρχισε τη γνωστή (κυπριακή) κωλυσιεργία, τύπου «θα το μελετήσει ο Γενικός Εισαγγελέας, θα μας στείλει τη γνωμάτευσή του, θα δούμε, θα κάνουμε, θα ράνουμε», με την αφελέστατη εντύπωση ότι οι Αμερικάνοι θα κάτσουν να μας περιμένουν να τους ξεγελάσουμε, εμείς οι πανέξυπνοι, όπως ξεγέλασε τους πάντες ο Αναστασιάδης με τον Τζον Λόου.

Θα ήθελα, εγώ ο απλός πολίτης αυτής της χώρας, ο κύριος τίποτε δηλαδή, να παρακαλέσω τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη να σοβαρευτεί. Διότι, αν δεν σοβαρευτεί και αν περιμένει από άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, στο τέλος το φίδι θα μας δαγκώσει όλους και δεν ξέρω ποια θα είναι η μοίρα μας αυτή τη φορά.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *