Ο ευλογημένος ο Πούτιν προσπάθησε να μας εξηγήσει αλλά εμείς… γκαγκά!

10:29 PM | |

CYPRUS BANANA REPUBLIC

Μπροστά στις συμμαχίες που (ορθώς κατά τη γνώμη μου) αναπτύσσει η Κύπρος με Αίγυπτο και Ισραήλ εκ παραλλήλου, το ΑΚΕΛ, ο κ. Λιλλήκας, ο κ. Νικόλας, ο κ. Ομήρου και άλλοι παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και Κύπριοι δημοσιογράφοι που αρθρογραφούν άλλοι βρισκόμενοι στην Κύπρο και άλλοι παρεπιδημούντες εις Ουάσιγκτον, καθώς και σύσσωμη η -οργανωμένη και μη- εθνικιστική ακροδεξιά, δεν σταματούν ούτε στιγμή να υπερτονίζουν τη σημασία περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ρωσία.

Δεν διαφωνώ και δεν αντιλέγω ότι πρέπει να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τις καλές μας σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με όλες λοιπές χώρες αυτού του πλανήτη, διότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανένα. Πολύ περισσότερο με τους Ρώσους, που είναι αναμφίβολα ένας φιλικός λαός. Αλλά αυτό που πιστεύουν οι ανωτέρω αναφερθέντες, ότι δηλαδή βρισκόμαστε σε λάθος στρατόπεδο όταν τοποθετούμε την Κύπρο στη Δύση, είναι μια πλάνη που αναρωτιέμαι χρόνια τώρα (από τον καιρό που ήμουν – πιστέψτε με- μικρό παιδί) από ποια πολιτική … δοξασία πηγάζει!

Είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτό το νησί τοποθετήθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις (στις οποίες ανήκει και η Ρωσία – πρώην ΕΣΣΔ) στη σφαίρα επιρροής της ΔΥΣΗΣ. Όσες φορές αγνοήσαμε αυτή την πραγματικότητα το πληρώσαμε πολύ ακριβά. Όσο και να νομίζουν κάποιοι ότι είμαστε η ισχυρότερη χώρα πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη και ότι – ως εκ τούτου- μπορούμε να αποφασίζουμε όπως μας καπνίσει, ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα.

Προσπάθησαν να μας το πουν με τρόπο αυτό το πράγμα ακόμα και οι ΙΔΙΟΙ οι Ρώσοι! Αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε. Είτε διότι δεν μας βοηθά ο νους μας, είτε διότι κάτι άλλο συμβαίνει… Ο ίδιος ο τέως πρόεδρος Χριστόφιας – που ακολουθούσε την ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ πολιτική του ΑΚΕΛ -και κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για … αντιρωσική πολιτική – είπε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή τα εξής:

“… Και πρέπει με αυτή την ευκαιρία να σας πω, που λένε ότι καθυστέρησα να απευθυνθώ στον Μηχανισμό, ότι εγώ προσπάθησα να αποφύγω την Τρόικα. Ένας αριστερός άνθρωπος κατανοεί πλήρως τι σημαίνει Τρόικα και πολιτικές λιτότητας και προσπαθεί να την αποφύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ασφαλώς. Και γι’ αυτό έστελνα επιστολές στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και έστειλα και δύο-τρεις αποσταλμένους. Έστειλα επιστολές και στον Πρόεδρο Πούτιν και τον πρωθυπουργό Μεντβέντεφ και είχα δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πούτιν και ζητούσα επτά δισεκατομμύρια νέο δάνειο για να αποφύγουμε την Τρόικα. Και του εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους ήθελα να αποφύγω την Τρόικα, αλλά δυστυχώς θεληματικά ή άθελα έχουν ξεγελάσει και τον Πούτιν. –Γιατί; –Μου είπε «βρείτε τα μεταξύ σας», δηλαδή με τους Ευρωπαίους «και εμείς θα σας βοηθήσουμε». Μου υποσχέθηκε να βοηθήσει, αλλά το «βρείτε τα τι σημαίνει»; Σημαίνει Μνημόνιο. Εγώ ήθελα να αποφύγω το Μνημόνιο.”

Προσέξτε τώρα τι αποκάλυψε μέσα στην πολιτική του … αθωότητα ο κ. Χριστόφιας: ότι ο πρόεδρος Πούτιν του είπε “βρείτε τα με τους Ευρωπαίους κι εμείς θα βοηθήσουμε”… Προσπάθησε να εξηγήσει στον πιο φιλορώσο πρόεδρο που είχε ποτέ η Κύπρος ότι ΔΕΝ μπορεί η Ρωσία να γίνει ο προστάτης μας. “Βρείτε τα με τους Ευρωπαίους κι εμείς θα βοηθήσουμε…” Μετάφραση (δική μου): “Ανήκετε σ’ αυτούς ρε παιδιά… Όσο κι αν μας αγαπάτε κι αν σας αγαπούμε, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κι εμείς θα βοηθήσουμε”…

Μας το είπε κι ο Μεντβέτεφ με λίγο πιο σκληρή γλώσσα, ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο Eurogroup του Μάρτη του 2013. Και πράγματι αυτό έκανε η Ρωσία: μόλις συμφωνήσαμε το Μνημόνιο, συμφώνησε και η Ρωσία να μας διευκολύνει με το δάνειο των 2.5 δις που μας είχε δώσει επί Χριστόφια. Πριν συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους η Ρωσία ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ είτε τον φιλορώσο Χριστόφια είτε τον φιλοδυτικό Αναστασιάδη.

Παρόλα αυτά, ούτε ο Νικόλας, ούτε ο Λιλλήκας, ούτε το ΑΚΕΛ φαίνεται να μπορούν να κατανοήσουν την απλή πολιτική αλφαβήτα. Μάλιστα ο Χριστόφιας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πούτιν… ξεγελάστηκε!!!! Μάνα μου τον καημένο τον Πούτιν! Τον ξεγέλασαν οι Ευρωπαίοι και δεν κατάλαβε – ο κακορίζικος – τι του έλεγε ο Χριστόφιας!

Δυστυχώς αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής μας σκέψης στην Κύπρο και το ότι μόνο η μισή Κύπρος είναι κατεχόμενη οφείλεται στο γεγονός ότι μας αγαπά πολύ ο Θεός και μας φυλάει από τα χειρότερα που λογικά θα έπρεπε να είχαμε ήδη πάθει από καιρό…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *