Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ “ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

2:15 PM | |

Όσο και να εξελιχθεί η επιστήμη, ο άνθρωπος θα παραμένει στους αιώνες ένα πανέξυπνο και ταυτόχρονα ηλίθιο ζώο. Αυτό που συμβαίνει με τον Κορονοϊό παγκοσμίως, είναι γελοίο. Ο κορονϊός Covid-19 είναι μια μορφή γρίπης, που μεταδίδεται κάπως πιο εύκολα από τη γνωστή μας γρίπη και χτυπά κάπως πιο βαριά τον οργανισμό. Έχει ένα μικρό ποσοστό θνησιμότητας κυρίως στις πολύ μεγάλες ηλικίες και σε άτομα με ευπαθείς οργανισμούς. Το ότι ανακοινώνονται καθημερινά οι θάνατοι από τον Covid-19, συντείνει στον πανικό, την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από κοινή γρίπη και δεν ασχολείται κανένας με τους αριθμούς.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν σελίδες από δύο βιβλία, που μοιάζουν να είναι σαν προφητείες για το ξέσπασμα του Covid-19. Επειδή είμαι βέβαιος ότι θα γεμίσει το Facebook με αυτά, σας ενημερώνω ότι:

Το πρώτο βιβλίο γράφτηκε από τον Αμερικανό μυθιστοριογράφο Dean Koontz, το 1981 και έχει τον τίτλο “The Eyes of Darkness”. Ο συγγραφέας ειδικεύεται στις νουβέλες μυστηρίου και αγωνίας αλλά ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι προβλέπει το μέλλον. Στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα φαντασίας μιλά για ένα βιολογικό όπλο που ονομάστηκε Wuhan-400 επειδή κατασκευάστηκε από Κινέζους επιστήμονες σε βιολογικά εργαστήρια στην περιοχή της Wuhan. Ωστόσο το όνομα Wuhan-400 υπάρχει μόνο στην τελευταία έκδοση, του 2008. Σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις η ονομασία ήταν Gorgi-400, από το όνομα μιας ρωσικής πόλης, γιατί σε εκείνες τις εκδόσεις η ιστορία είχε να κάνει με Ρώσους και όχι με Κινέζους. Δηλαδή μόνο στην τελευταία έκδοση το μυθιστόρημα λέει ότι η Κίνα προετοιμάζει παγκόσμια επίθεση με το θανατηφόρο αυτό βιολογικό όπλο, ενώ στις προηγούμενες εκδόσεις η κακιά χώρα ήταν η Ρωσία. Οι ομοιότητες του Wuhan-400 με τον κορονοϊό Covid-19 είναι σχεδόν μηδαμινές. Η ονομασία Wuhan-400 ήταν εντελώς συμπτωματική.

Το δεύτερο βιβλίο γράφτηκε από ομάδα συγγραφέων οι οποίοι όντως ισχυρίζονται ότι αναφέρονται σε προφητείες, καθώς ο τίτλος του βιβλίου είναι “End of Days: Predictions and prophecies about the end times”. Σ’ αυτό το βιβλίο, που γράφτηκε το 2008, η συγγραφέας Sylvia Browne μιλά για έναν κορονϊό που θα ξεκινήσει από την Κίνα, θα σκοτώσει πολύ κόσμο και θα εξαφανιστεί ένα χρόνο αργότερα το ίδιο ξαφνικά όπως εμφανίστηκε. Αυτό όντως ακούγεται σαν μια εκπληκτική “προφητεία”. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που περιγράφει η συγγραφέας συνέβηκε ήδη 6 χρόνια πριν εκδώσει το βιβλίο της. Το 2002-2003 είχε ξεκινήσει πάλι από την Κίνα και πάλι από κορονοϊό, το σύνδρομο “Severe Acute Respiratory Syndrome” (Sars) που επηρέασε 26 χώρες και προκάλεσε το θάνατο 8000 ανθρώπων, αλλά μετά από ένα χρόνο έπαψε να απασχολεί την κοινή γνώμη. Συνεπώς η Browne είχε στο μυαλό της αυτή την περίπτωση, όταν περιέγραψε κάτι πολύ παρόμοιο για το μέλλον. Η αναφορά στο 2020 μοιάζει να είναι μάλλον τυχαία, αφού το 2020 είναι ένας “στρογγυλός” αριθμός και εύκολος για αναφορές…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *