Οι σοκαριστικοί ισχυρισμοί Λιοτατή κι ένα ερώτημα: Γιατί να λυθεί το Κυπριακό; Για να τελειώσει το πάρτι;

5:58 PM | | Comments 2

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩΟι ισχυρισμοί του επιχειρηματία Χαράλαμπου Λιοτατή στη επιτροπή της βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα σε σχέση με την παράνομη εκμετάλλευση τουρκοκυπριακών περιουσιών είναι πραγματικά για να παθαίνει κανείς νευρικό κλονισμό.

Ο Λιοτατής και η σύζυγός του καταγγέλλουν ότι δάνεισαν χρήματα σε επιχειρηματία από τη Λάρνακα για να αγοράσει γη στη Δρομολαξιά από ένα Τουρκοκύπριο που  εργαζόταν στις ελεύθερες περιοχές. Σημειώστε ότι ο ΤΚ δεν είχε το δικαίωμα να πουλήσει, από τη στιγμή που διέμενε μόνιμα στα κατεχόμενα.

Πώς τα κατάφερε όμως να πουλήσει και μάλιστα με την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου του τότε προέδρου Χριστόφια; Απλά η ΚΥΠ έστειλε μια έκθεση στο Υπουργικό Συμβούλιο βεβαιώνοντας ότι ο ΤΚ διαμένει στις ελεύθερες περιοχές και το Υπουργικό έδωσε έγκριση. Η απάτη της ΚΥΠ διερευνάται τώρα, λέει, από την αστυνομία.

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας που αγόρασε τη γη από τον ΤΚ για 1.5 εκατομμύριο ευρώ, την πώλησε στη CYTA για … 9 εκατομμύρια, επειδή η CYTA είναι πλούσια εταιρεία, βγάζει πολλά εκατομμύρια από τους πελάτες της (δηλαδή από εμάς) κι έτσι δεν έχει πρόβλημα να δίνει μερικά ψωροεκατομμύρια παραπάνω.

Όταν, μετά την πώληση της γης στη CYTA, ο κ. Λιοτατής πήγε να ζητήσει τα λεφτά που δάνεισε, ο επιχειρηματίας από τη Λάρνακα του είπε ότι … δεν έμειναν λεφτά, διότι τα έδωσε σε μίζες και δωρεές σε ομάδες και του αράδιασε εκεί κάμποσα ονόματα κομματικών στελεχών του ΑΚΕΛ και ομάδων προσκείμενων στην αριστερά, καθώς και συγκεκριμένων στελεχών της CYTA…

Ψέματα αλήθεια αυτά που ισχυρίζεται ο Λιοτατής, δεν ξέρω. Πάντως ο ίδιος και η γυναίκα του δηλώνουν ότι τους εξαπάτησαν και τους οδήγησαν στο χείλος της χρεωκοπίας και μαρτυρούν ότι σε πολλές συναντήσεις που είχαν με τον Λαρνακιώτη επιχειρηματία ήταν παρόντες και αρκετοί από εκείνους που ο επιχειρηματίας κατονόμασε αργότερα ότι πήραν μίζες.

Κάποιοι που ξέρουν πολλά λένε ότι αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα καθώς και η όλη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι τίποτα παραπάνω από την… κορυφή του παγόβουνου! Φανταστείτε δηλαδή τι θα γίνει όταν ολόκληρο το παγόβουνο βγει από πάνω!

Στην μπανανία λοιπόν αυτή που ζούμε έχουμε ακόμα πολλά να ακούσουμε, αν και εφόσον βέβαια δεν τα καταφέρουν να τα … κουκουλώσουν και πάλι, στο όνομα κάποιας νέας “εθνικής συμφιλίωσης”… Όμως θα ήθελα να επισημάνω μια άλλη πτυχή του θέματος, που μάλλον θα περάσει ασχολίαστη λόγω των εκκωφαντικών αποκαλύψεων που αφορούν γνωστά πρόσωπα και καταστάσεις:

Όταν έγινε όλο αυτό το πάρτι τόσα χρόνια με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες και με πολλά άλλα προσοδοφόρα παρεμφερή με την ύπαρξη του Κυπριακού προβλήματος,  υπάρχει πραγματικά κανένας άλλος αφελής εκτός από εμένα που ελπίζει ότι αυτό το πολιτικό κατεστημένο θα επιτρέψει τη λύση του Κυπριακού; Μα να λυθεί το κυπριακό και να τους πούνε ξαφνικά “finito la musica pasato la fiesta”; 

Η κυπριακή ελίτ εξυπηρετήθηκε πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως από τη διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος. Όποια πέτρα σηκώσεις θα βρεις από κάτω καμπόσους πατριώτες να τρώνε με χρυσές μασέλες και να ρεύονται χαχανίζοντας για εμάς τα κορόιδα που πιστέψαμε σε αγώνες και ιδανικά για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Ούτε απελευθέρωση θέλουν ούτε τίποτα. Περιμένετε να αρχίσει η νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό το Φθινόπωρο και θα δείτε με πόσο πατριωτικό σθένος και με τι υπέροχα συνθήματα θα υπερασπιστούν τα καλά και συμφέροντα … της κοιλιάς τους. 

 

 

 

Comments

  1. Το πανηγύρι της διαφθοράς φαίνεται να είναι ατέλειωτο. Η χώρα έχει γονατίσει αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μείνουμε στην κορυφή του παγόβουνου. Οι αητονύχιδες γνωρίζουν ότι πολλά άλλα δισεκατομμύρια (στο βυθό της θάλασσας) μπορούν να αξιοποιηθούν στο όνομα του λαού.

  2. Antonis says:

    Υπάρχει κανείς που λειτουργεί το μυαλό του με κοινή λογική που δεν κατάλαβε ακόμα ότι το Κυπριακό δεν λύνεται επειδή δεν συμφέρει σε εκείνους που το χειρίζονται να λυθεί;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *