ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

4:04 PM | |

Οι μεγάλοι ηγέτες λένε την αλήθεια στο λαό. Οι πολιτικάντηδες έχουν για κάθε περίπτωση έτοιμο ένα καλά πακεταρισμένο ψέμα με σκοπό να τον εξαπατήσουν.

Στις 2 Ιανουαρίου του 2020 η Κύπρος, η Ελλάδα και ο Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του EastMed. Η άποψη υπέρ της πολιτικής σημασίας της συμφωνίας φαίνεται να είναι η επικρατούσα. Επικρατούσα είναι ωστόσο και η άποψη ότι ο EastMed είναι ασύμφορος και μη βιώσιμος. Αν ισχύει αυτό, ελπίζω ότι δε θα κληθεί πάλι αυτός ο λαός να πληρώσει το βαρύτατο οικονομικό κόστος λανθασμένων αποφάσεων αλλά ότι θα αναμένεται πραγματικό ενδιαφέρον από επενδυτές προκειμένου να υλοποιηθεί.

Επειδή όμως πάντα σε τέτοια ζητήματα ο χρόνος είναι ο πλέον σοφός δικαστής, θα περιμένουμε τη δική του ετυμηγορία (και) σ’ αυτό το ζήτημα. Για να μην ξεχνιόμαστε -διότι είναι λάθος να ξεχνιόμαστε- παραθέτω πιο κάτω τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τον Eastmed. Διαβάστε την προσεκτικά. Είναι η πιο ενθουσιώδης από όλες τις δηλώσεις που έγιναν. Μάλιστα υπόσχεται ότι ο EastMed θα λειτουργήσει το 2025…

Εν καιρώ τω δέοντι θα την ανατρέξουμε και πάλι για να κρίνουμε αν μας είπε την αλήθεια ή αν ήταν ένα καλά πακεταρισμένο ψέμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ- 2/1/2020:

“Θα χαρακτήριζα ως ένα πραγματικά ιστορικό ορόσημο την σημερινή ημέρα, καθώς με την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας για τον αγωγό «Eastmed» επιβεβαιώνουμε με τον πλέον απτό τρόπο πως η συνεργασία που εδώ και τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει δεν περιορίζεται σε θεωρητικές και κενού περιεχομένου διακηρύξεις, αλλά έχει ωριμάσει σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να είμαστε σε θέση με πρακτικό και πειστικό τρόπο να προωθούμε στρατηγικά έργα με ιδιαίτερη γεωπολιτική αξία.

Έργα όπως ο «Eastmed», ο οποίος ενέχει τεράστιο συλλογικό όφελος τόσο για τις χώρες μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή, ενώ η υλοποίηση του θα συμβάλει έμπρακτα στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου που θα συνδέει την Ευρώπη με τις νέες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ουσία, ο αγωγός, που καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2025, θα συμβάλει δυναμικά στη δημιουργία του Διαδρόμου Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, συνεισφέροντας στη μείωση των ενεργειακών εξαρτήσεων της Ένωσης.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *