Νενικήκαμεν!

3:34 PM | |

ΧΑΡΑΥΓΗ - ΝΙΚΗΟΧΙ στις κρατικοποιήσεις και ας τρώγωμεν πέτρες! 

Από χθες το βράδυ, η  Τρόικα ντροπιασμένη αναζητά τρόπους να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, ούτως ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να μας δίνει τα χρήματα που η ίδια έχει ανάγκη και υποχρέωση να μας δώσει.

Γίνονται μάλιστα σκέψεις να κατέβουν εσπευσμένα στην Κύπρο η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Κάμερον και ο πρόεδρος Ολάντ, οι οποίοι και θα παραστούν σε έκτακτη συνεδρία της Βουλής την Τρίτη, για να ζητήσουν συγνώμη από τους βουλευτές, όχι μόνο για το θράσος της Τρόικας να ζητήσει από τους Κύπριους ιδιωτικοποιήσεις αλλά και για τους αυστηρούς όρους του Μνημονίου.

Όρους που τείνουν να ξηλώσουν την άψογη από το 1960 μέχρι σήμερα λειτουργία του κυπριακού κράτους και των θεσμών του, ενός κράτους μοντέλου, που θα έπρεπε να λειτουργεί ως παράδειγμα όχι μόνο για όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει και η εφημερίδα Χαραυγή στον πρωτοσέλιδο τίτλο της, πρόκεται για μια τεράστια νίκη της κυπριακής κοινωνίας, η οποία σύσσωμη τάσσεται κατά των αποκρατικοποιήσεων. Απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ολόκληρο το νησί, ακούς τον κόσμο αγανακτισμένο, να λέει ΟΧΙ στις αποκρατικοποιήσεις κι ας τρώγωμεν πέτρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *