Να φιλήσουν πρώτα το χέρι του;

9:50 PM | |

ΝΙΚΟΛΑΣΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΡΙΚ, έδωσε ένα εξωφρενικό ρεσιτάλ αλαζονείας. Προφανώς δεν του ήταν αρκετό το ύφος και το στυλ της κ. Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στις απογευματινές της δηλώσεις για τον ανασχηματισμό. Αποφάσισε να δώσει και ο ίδιος το δικό του στίγμα ως ο ηγέτης (αγγλικά & γαλλικά leader, γερμανικά Führer) του ΔΗΚΟ.

Μιλώντας λοιπόν συνοφρυωμένος και εξοργισμένος, ο ηγέτης (Führer) του ΔΗΚΟ, ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να νοηθεί ότι κανένας Δηκοϊκός δεν δικαιούται να αναλάβει πολιτειακό αξίωμα ή να υπηρετήσει αυτό τον τόπο, αν δεν έχει την άδεια του κόμματος.

Οι υπουργοί Φωτίου και Κενεβέζος υπήρξαν ηγετικά στελέχη του ΔΗΚΟ. Ο υπουργός Πετρίδης υπήρξε επίσης ένα από τα παλιά του μέλη. Οι τρεις αυτοί κύριοι, σωστά κατά τη δική μου γνώμη αντικαταστάθηκαν. Διότι αν ο ΠτΔ τούς επαναδιόριζε, αυτό θα φαινόταν δικαιολογημένα σαν μια ανάρμοστη επέμβαση στις εσωτερικές έριδες του κόμματος και κάτι τέτοιο θα έπληττε τον ύψιστο θεσμό που ο κ. Αναστασιάδης υπηρετεί.

Από τη στιγμή που ο ηγέτης του ΔΗΚΟ αποφάσισε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου ερμηνεύει λανθασμένα το Κοινό Ανακοινωθέν και έδωσε τη δική του ερμηνεία, με την οποία συμφωνεί και ο κ. Έρογλου κι από τη στιγμή που τα αρμόδια όργανα του ΔΗΚΟ ενέκριναν την εισήγηση του ηγέτη του ΔΗΚΟ για αποχώρηση, ο ΠτΔ όφειλε να σεβαστεί την απόφαση και τη σεβάστηκε.

Ο κ. Λακκοτρύπης δεν είναι ένα γνωστό και ενεργό στέλεχος του ΔΗΚΟ. Είναι ένας τεχνοκράτης που ξεκίνησε μια πολύ σημαντική δουλειά σε σχέση με την εκμετάλλευση των κυπριακών υδρογονανθράκων και καλώς ο πρόεδρος του ζήτησε να συνεχίσει. Τον κ. Δημητριάδη δεν τον γνωρίζω, αλλά έμαθα σήμερα από την κ. Χριστιάνα ότι ο νέος αυτός άνθρωπος είναι … μέλος του ΔΗΚΟ… Ε και; Επειδή είναι μέλος του ΔΗΚΟ έπρεπε να πάει να φιλήσει το χέρι του κ. Παπαδόπουλου;

Θεωρώ εξωφρενικό, ανήκουστο, απαράδεκτο και εξευτελιστικό ένας πολίτης αυτού του τόπου, που έχει ικανότητες, γνώσεις και αξία, να πρέπει να ζητήσει πρώτα την άδεια ή τις συστάσεις του Führer (ηγέτη) του όποιου κόμματος ψηφίζει, προκειμένου να λάβει τις ευλογίες για να προσφέρει στην πατρίδα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *