ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

12:56 PM | |

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής κατηγόρησε χτες αόριστα κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για διακίνιση ή ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σχέσεις με την τρομοκρατία. Τη θέση του αυτή την εκμεταλλεύτηκαν με αισχρό τρόπο κάποια ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης για να αρχίσουν μια νέα προπαγάνδα που θυμίζει την “περιρέουσα ατμόσφαιρα” του 2003, η οποία παρέμεινε τότε στις φήμες και κανένας δεν καταδικάστηκε ποτέ για οτιδήποτε.

Δεν μπορώ να πω αν η πρόθεση του κ. Νουρή ήταν εξίσου αισχρή, όπως των ακροδεξιών στοιχείων που την εκμεταλλεύτηκαν, πάντως οφείλει να γνωρίζει μία φορά αυτός και χίλιες φορές εμείς οι πολίτες, ότι αυτό που έκανε ο υπουργός του Νίκου Αναστασιάδη το έκαναν και οι Ναζί του Χίτλερ στην Γερμανία, λίγο πριν καταστρέψουν ολοσχερώς την Ευρώπη. Με τέτοιες αόριστες και νεφελώδεις κατηγορίες στοχοποιούσαν τότε οι Ναζί όσους θεωρούσαν επικίνδυνους για το καθεστώς τους.

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν υπάρχουν βρόμικες ΜΚΟ στην Κύπρο, αλλά αν υπάρχουν όφειλε μέχρι τώρα αυτή η κυβέρνηση, που μας κυβερνά για επτά χρόνια, να τις είχε ξεσκεπάσει και να είχε οδηγήσει τους ύποπτους στα δικαστήρια κι εφόσον παρέλειψε να το πράξει μέχρι σήμερα οφείλει να το πράξει εδώ και τώρα. Το να περιφέρεται όμως στα κανάλια ο αρμόδιος υπουργός, αφήνοντας να αιωρούνται αισχρά υπονοούμενα επί δικαίων τε και αδίκων αποτελεί διαπόμπευση της δημοκρατίας, είναι μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, που – αν ζούσαμε σε μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα- θα είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *