ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΔΕ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ

11:10 AM | |

Η Γλάδστωνος στη Λευκωσία είναι ένας δρόμος με φυσιογνωμία. Αποπνέει την αρχοντιά της εκτός των τειχών παλιάς Λευκωσίας. Το γραμμικό πάρκο πίσω προσθέτει στην περιοχή φυσική ομορφιά. Γι’ αυτό η οδός, μαζί με την παράλληλή της, την Βύρωνος, εντάχθηκε στις “Περιοχές Ειδικού Χαρακτήρα” του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας.

Αυτοί που θέλουν να χτίσουν εκεί τερατώδεις πύργους, κουβαλάνε τερατώδη αλαζονεία Με το θράσος και την απληστεία του επιχειρηματία που κοιτά μόνο πώς θα επενδύσει καλά το χρήμα του, γυρεύουν να ασελγήσουν πάνω στην ιστορική παράδοση, αγνοώντας ένα βασικό κανόνα: ότι η ανάπτυξη πρέπει να γίνεται σε πλήρη αρμονία με τον χαρακτήρα της κάθε περιοχής και με σεβασμό απέναντι στην ιστορία. Αν η ανάπτυξη σάρωνε την ιστορία θα ήμασταν χρυσόψαρα χωρίς μνήμη, χωρίς αυτοσυνείδηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκωσίας δεν έπρεπε να συζητά ακόμη αυτό το ζήτημα. Όφειλε να το είχε ήδη απορρίψει ασυζητητί. Έχει αλλού περιοχές που χρήζουν και επιβάλλεται να τύχουν καινοτόμου ανάπτυξης. Εκεί να χτίσουν πύργους. Λένε κι αλλού “money talks” αλλά δεν έχουν διαλύσει τα πάντα. Είναι περήφανοι για την ιστορική συνέχεια και συνέπεια. Δικαιούμαστε κι εμείς σ’ αυτό τον τόπο το ανάλογο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *