Με ευθύνη απέναντι στην πατρίδα…

10:54 AM | | Comment 1

nikolasΜε τα συγχαρητήριά μου για τη νίκη του, θα ήθελα να του ζητήσω να μην ξεχάσει ποτέ ότι η Κερύνεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας. Να κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει τη διχοτόμηση, την άμεση ή έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα. 

Διότι αν γίνει αυτό, δεν θα χαθεί μόνο η μισή Κύπρος αλλά κι ολόκληρη στα επόμενα 20 με 30 χρόνια. Όταν, με τον ασταμάτητο κι ανεξέλεγκτο τουρκικό εποικισμό, οι Έλληνες θα γίνουμε η μειοψηφία πάνω σε τούτο το νησί… 

Κάποτε λέγαμε ότι θα κάνουμε μακροχρόνιο αγώνα. Κανένα αγώνα δεν κάναμε και πέρασαν 40 χρόνια, με την Τουρκία να αλλοιώνει και να εξαφανίζει καθετί δικό μας από τη γη των πατεράδων μας. Να παγιώνει και να εδραιώνει τον γεωγραφικό και πολιτικό διαχωρισμό, όχι μόνο με πολιτικές κινήσεις αλλά και μέσα από τις σημαντικές κι ασήμαντες πτυχές που συνθέτουν την πρακτική της καθημερινής ζωής.

Σαράντα ολόκληρα χρόνια το αρσενικό της διχοτόμησης κυλά μέσα στις φλέβες μας δηλητηριάζοντας ολοένα και πιο πολύ το μυαλό και τη συνείδησή μας, εξασθενώντας την πίστη μας ότι μια μέρα το νησί αυτό θα επανενωθεί σε μία χώρα, κοινή πατρίδα για όλους τους κατοίκους του. 

Εδώ και τώρα πρέπει να σώσουμε τον τόπο μας, πριν τον χάσουμε για πάντα, πριν γίνουμε η τελευταία και πιο αχαΐρευτη γενιά Ελλήνων, που δεν κατάφερε να κουμαντάρει την ελευθερία της, την κερδισμένη έπειτα από σκλαβιά αιώνων και θυσίες ηρώων που έφυγαν με τον εθνικό μας ύμνο στα χείλη.

Κερύνεια μου…

Comments

  1. ανδρεας says:

    Ειναι καιρος να καταλαβουν καποιοι οτι η διζωνικη δικοινοτικη ομοσπονδια εν το μονο μονοπατι για λυση του Κυπριακου. Αν συμπεριφερθει το κεντρο υπευθυνα ειμαστε κοντα σε λυση……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *