ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

12:59 PM | |

Στις 5 Μαρτίου 1933 το κόμμα του Χίτλερ, το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, κέρδισε τις γερμανικές εκλογές με 44%. Με τη βοήθεια ενός μικρότερου κόμματος απέκτησε απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και στη συνέχεια κατάργησε τη δημοκρατία επιβάλλοντας μια στυγνή δικτατορία. Έξι χρόνια αργότερα ξεκίνησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που οδήγησε στο θάνατο 80 εκατομμύρια ανθρώπους…

Στις 5 Μαρτίου 1940 το κομμουνιστικό καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης, υπογράφει έγγραφο που θα οδηγήσει σε μαζικό θάνατο 22 χιλιάδες Πολωνούς, που ο Στάλιν θεωρούσε εχθρούς της επανάστασης. Πρόκειται για το ιστορικό γεγονός που ονομάστηκε “Σφαγή του Κατύν” (πολωνικά: zbrodnia katyńska, ρωσικά: Катынский расстрел). Εκτελέστηκαν Πολωνοί αξιωματικοί, αστυνομικοί, διανοούμενοι, πολιτικοί κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολέμου. Το έγκλημα διαπράχθηκε από τη μυστική αστυνομία Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων (γνωστότερο από αρχικά NKVD ως Νι-Κα-Βε-Ντε) της Ε.Σ.Σ.Δ. κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και συγκεκριμένα από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα τέλη Μαΐου του 1940.

Σε μια πολιτισμένη Ευρώπη, κοντά στα μέσα του 21ου αιώνα, το πιο αιμοβόρο ζώο του πλανήτη, ο Homo Sapiens, σκότωσε πάνω από 85 εκατομμύρια ανθρώπους, μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *