Κι αυτοί τον αμανέ τους…

4:52 PM | |

DIXOTOMISI SIMAIESΤα κόμματα που διαχρονικά υποστήριζαν τον μακροχρόνιο αγώνα της αναπαυτικής πολυθρόνας, αφού είδαν τον αγώνα τους να δικαιώνεται με το τούρκεμα της κατεχόμενης γης μας για 40 χρόνια -όλα αυτά τα χρόνια που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους όταν ήταν κυβέρνηση ή συγκυβερνηση για να αποτύγχανουν οι ενίοτε πρωτοβουλίες και συνομιλίες για το Κυπριακό – έπιασαν πάλι τον γνωστό… αμανέ*: 

Να φύγουμε από τις συνομιλίες και να αλλάξουμε στρατηγική. Αυτά που ακούγαμε δηλαδή επί Μακαρϊου πριν υπογράψει ο ίδιος με τον Ντενκτας τη συμφωνία για ομοσπονδία, αυτά που ακούγαμε επι Κυπριανού πριν υπογράψει ο ίδιος τη δεύτερη συμφωνία με τον Ντενκτας για ομοσπονδία, τα ίδια που ακούγαμε κι επι Τασσου πριν ο ίδιος υπογράψει με τον Ταλάτ τη συμφωνία για διζωνική ομοσπονδία.

Το γιατί οι δικές τους εναλλακτικές πολιτικές τούς οδήγησαν στο να υπογράφουν τελικά συμφωνίες αντίθετες με τα όσα διακήρυτταν καθόλου δεν τους προβληματίζει. Φτάνει να τους βγαίνουν οι ατάκες και τα εύκολα συνθήματα και φυσικά η διχοτόμηση να πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά.

*Χρησιμοποίησα τη λέξη “αμανέ” όχι τυχαία. Διότι η μόνη κερδισμένη από την ανερμάτιστη πολιτική μας ήταν πάντα η Τουρκία. Που επεδίωκε -όπως ακριβώς και όλοι τούτοι- την αποτυχία των συνομιλιών. Τώρα πώς γίνεται να επιδιώκουν το ίδιο που επιδιώκει και η Τουρκία και ποιος θα βγει στο τέλος οριστικά κερδισμένος από αυτή την περίεργη σύμπτωση (εμείς ή οι Τούρκοι;), το αφήνω στη φαντασία σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *