ΚΑΦΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

10:47 AM | |

Σήμερα το πρωί ήπιαμε καφέ με τον μητροπολίτη Βασίλειο. Η Κύπρος τον χρειάζεται, να είναι αυτός ο νέος Αρχιεπισκοπος.

Γιατί είναι ο ιεράρχης των χαμηλών τόνων και της ήρεμης δύναμης. Μορφωμένος, καλλιεργημένος, πνευματικός, μετριοπαθής, διαλεκτικός, συνενωτικός.

Ουδέποτε σκανδάλισε τον κόσμο είτε με πράξεις είτε με λόγια. Δεν εξέθρεψε ποτέ τον θρησκευτικό φανατισμό και την τυπολατρεία, δεν πρόβαλε ποτέ τον εαυτό του ως θεόσταλτο προφήτη και δεν κατηγόρησε ή πρόσβαλε ποτέ κανέναν. Δεν ακούστηκε ποτέ από το στόμα του ρητορική μίσους, δεν συνέτεινε στον κοινωνικό αποκλεισμό ομάδων του πληθυσμού ή ατόμων, αντίθετα θεωρεί ότι η Εκκλησία είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όλους.

Πέρα από τα πιο πάνω χαρακτηριστικά, που τον καθιστούν ούτως ή άλλως ως τον πιο κατάλληλο για να γίνει Αρχιεπίσκοπος, είναι ο ιεράρχης που εμπιστεύονται πιο πολύ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και όλες οι Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες της Ελλάδας, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και της Αμερικής.

Είναι συνεπώς προς το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κύπρου και της Εκκλησίας της, για να είναι ισχυρή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να είναι αυτός ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος: Ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

(Σημείωση: Σήμερα ήταν η δεύτερη φορά στη ζωή μου που τον συνάντησα. Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά. Αυτά που γράφω είναι αυτά που πιστεύω, παρατηρώντας από μακριά το έργο του και χωρίς να έχω κανενός είδους προσωπικό συμφέρον. )

H ανάρτηση στο Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *