Κάναμε τη μεγαλύτερη βλακεία με προτροπή του … “πιο έξυπνου Έλληνα”.

12:22 PM | | Comment 1

ΛΥΓΕΡΟΣΜε αφορμή το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα και τον κίνδυνο σε μερικά χρόνια (αν δεν λυθεί στο μεταξύ το κυπριακό) να έχουμε ξεπουλήσει όλη την κατεχόμενη μας πατρίδα, αξίζει νομίζω τον κόπο να υπενθυμίσω πώς και πότε ξεκίνησε αυτή η τραγική ιστορία.

Πριν από 10 χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με το κυπριακό ένας γραφικός τύπος από την Ελλάδα, με το όνομα Νίκος Λυγερός. Ένας ακαδημαϊκός που την είδε σωτήρας του έθνους και ήρθε στην Κύπρο παρουσιαζόμενος σαν “ο πιο ευφυής Έλληνας”, με βάση ένα IQ test που είχε κάνει μόνο αυτός και κανένας άλλος Έλληνας (κάτι σαν αυτό που λέμε έτρεξε μόνος του και ήρθε πρώτος…)

Λίγα χρόνια προηγουμένως η εκτοπισμένη Τιτίνα Λοϊζίδου είχε κερδίσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή εναντίον της Τουρκίας για παράνομη κατακράτηση της περιουσίας της στην Κερύνεια και έλαβε αποζημιώσεις από την κατοχική δύναμη. Δικηγόρος της ήταν ο Αχιλλέας Δημητριάδης.

Ο πιο έξυπνος Έλληνας λοιπόν ήρθε στην Κύπρο, έφτιαξε ένα ίδρυμα με το (πρωτότυπο) όνομα “ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ” κι άρχισε τις ομιλίες, μέσα από την εξεζητημένη διατύπωσή των οποίων εύκολα θα μπορούσε κάποιος αφελής να πεισθεί από ένα πραγματικά πολύ “πιασάρικο” επιχείρημα, ότι δηλαδή αν όλοι οι εκτοπισμένοι έκαναν προσφυγές εναντίον της Τουρκίας, όχι μόνο θα επωφελούνταν οικονομικά, αλλά και  η χώρα αυτή θα είχε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και θα αναγκαζόταν να υποχωρήσει τελικά στο κυπριακό! … Αυτή την τεραστίων διαστάσεων ανοησία του πιο έξυπνου Έλληνα, υιοθέτησαν με την … εμπειρογνωμοσύνη τους και διάφοροι “έγκριτοι νομικοί” στην Κύπρο, όλοι (συμπτωματικά) του απορριπτικού μετώπου.

Θυμάμαι πολύ καλά ότι κάποιοι λογικοί άνθρωποι, πολιτικοί μη καθώς και κάποιοι πραγματικά έγκριτοι νομικοί – ανάμεσα στους οποίους και ο Αχιλλέας Δημητριάδης- προειδοποίησαν ότι αν γίνονταν μαζικά προσφυγές στο ΕΔΑΔ, η κίνηση αυτή θα μετατρεπόταν σε μπούμερανγκ εναντίον μας, μια προειδοποίηση που τελικά αποδείχτηκε σοφή.

Διότι παρά τις προειδοποιήσεις των γνωστικών ανθρώπων οι τενεκέδες που συνήθως “κατσιαρίζουν” πιο πολύ, έπεισαν χιλιάδες εκτοπισμένους να κάνουν προσφυγές, με αποτέλεσμα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγνωρίσει την τουρκοκυπριακή επιτροπή αποζημιώσεων, η οποία – άσχετα με το τι λέμε εμείς – είναι επίσημα αναγνωρισμένο όργανο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με βούλα και υπογραφή του Δικαστηρίου.

Συνεπώς την ευθύνη για την τεράστια αυτή ζημιά στην εθνική μας υπόθεση φέρουν οι τύποι αυτοί, οι οποίοι θεωρούν ακόμη τους εαυτούς τους πατριώτες -παρόλο που δεν ενοχλούνται από την επί 40 χρόνια στρατιωτική κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία- και θεωρούν προδότες εκείνους που θέλουν λύση του κυπριακού κι απελευθέρωσή της πατρίδας μας.

Δεν ξέρω γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο μεγάλο λάθος υπήρξε ο “μακροχρόνιος αγώνας” και πόσο πολύ έχει εξυπηρετήσει αυτός ο αγώνας (της μάσας και της καλοπέρασης) τα τουρκικά συμφέροντα, βαθαίνοντας τα χωριστικά, διχοτομικά δεδομένα στο έδαφος της Κύπρου αλλά και μέσα στις ίδιες τις ψυχές μας…

Δεν ξέρω γιατί όλες τους οι εισηγήσεις υπήρξαν καταστροφικές και έσπρωξαν τα πράγματα πιο πολύ προς την οριστική διχοτόμηση. Δεν ξέρω αν επρόκειτο τελικά για άθελες πράξεις βλακείας ή για σκόπιμες ενέργειες ανθρώπων που ξέρουν πολύ καλά πού οδηγεί η πολιτική τους, η οποία εν πάση περιπτώσει οδηγεί στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που διακηρύττουν δημόσια. Οδηγεί δηλαδή στη διχοτόμηση και στον σταδιακό εκτουρκισμό όχι μόνο της μισής αλλά ολόκληρης της Κύπρου.

Διαβάστε εδώ ένα παλαιότερο σχετικό άρθρο της Ξένιας Κωνσταντινίδου, με το οποίο συμφωνώ και προσυπογράφω.  

 

Comments

  1. DIMITRIOS DIMITRIOU says:

    AVTA POU MAS GRAFETE TA EXOUMEN GRAPSI POLLES FORES SE SXOLIA SE EFIMERIDES PRIN POLLA XRONIA .DIKEON EXEIS GIA TON PANTOGNOSTIN ELLINAN POU DEN MAS LALEI TIPOTA PERISSOTERON APO OSA KSEROUMEN EMEIS ME TO DIKON MAS IQ ..GIA OSOUS DEN KSEROUN AS MATHOUN GIA TIN ALEXANDRETTA TIS SYRIAS, POU OI TOURKIA TIN PROSARTISEN ME TO IDIAN STRATIGIKIN POU KANOUN STIN KYPRON ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *