ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

10:44 AM | |
Θα ήμουν πιο χαρούμενος σήμερα, αν αυτή η χώρα ήταν ελεύθερη, χωρίς συρματοπλέγματα και κατοχικό στρατό. Αν ήταν ο μικρός μας παράδεισος στην μαγική ανατολική άκρη της Μεσογείου.
 
Αν είχαμε ηγέτες με όραμα κι όχι με υστερβουλία, με σοφία κι όχι κουτοπονηριά, με αίσθημα ευθύνης κι όχι με την ανεύθυνη έπαρση του αρχοντοχωριάτη, υπηρέτες του λαού κι όχι των συμφερόντων του κατεστημένου. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος σήμερα αν είχαμε την Κύπρο που μας άξιζε μετά από αιώνες σκλαβιάς και θα το πανηγύριζα με την καρδιά μου.
 
Δυστυχώς όμως σήμερα γιορτάζει την ίδρυση του αυτό το κράτος που ξέρετε, το ακρωτηριασμένο από ανεύθυνες πράξεις του πολιτικού του κατεστημένου, που έδωσαν στην Τουρκία τα προσχήματα να το διαμελίσει και να αξιώνει σήμερα μονιμοποίηση του διαμελισμού. Το μοναδικό κράτος στον πλανήτη που το Σύνταγμά του δεν εφαρμόζεται.
 
Το κράτος που εξυπηρετεί τα εκλεκτά μέλη της πολιτικοοικονομικής ελίτ κι εκμεταλλεύεται άγρια, σαν δουλοπάροικους άλλης εποχής τους απλούς πολίτες του. Το κράτος αυτό που καλύπτει τους κλέφτες και τους απατεώνες και στέλνει το λογαριασμό στις τσέπες των φορολογούμενων. Το κράτος που φυλακίζει έναν γέρο διότι έκλεψε ένα χαλούμι κι αποφυλακίζει ξεδιάντροπα τα εκλεκτά μέλη του κατεστημένου, που καταδικάστηκαν για σοβαρότατες υποθέσεις απάτης και διαφθοράς.
 
Αυτό το κράτος γιορτάζει σήμερα. Να μας ζήσει! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *