Η Τρόικα ήρθε ήδη 2 φορές με θετικές αξιολογήσεις…

10:20 AM | | Comment 1

troika_cyprus_781019701Καλά πότε θα γίνουν όλα εκείνα τα κακά που μας …έταζαν οι αντιμνημονιακοί; 

Μετά και τη δεύτερη αξιολόγηση της Τρόικας, που θα είναι πιο θετική από την πρώτη, περιμένουμε από τα αντιμνημονιακά κόμματα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Συμμαχία να μας εξηγήσουν γιατί στις πρώτες δύο αξιολογήσεις δεν έγιναν όλες εκείνες οι καταστροφές, για τις οποίες προειδοποιούσαν και τρόμαζαν τον κόσμο, τις κρίσιμες τότε στιγμές της αγωνίας, της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Τις στιγμές που – αντίθετα- έπρεπε, ως υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις που νοιάζονται για το καλό αυτού το τόπου, να συνδράμουν με εποικοδομητικό πνεύμα και ψυχραιμία στο να ληφθούν σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις.

Διότι – θυμίζω – μιλούσαν για ένα φαύλο κύκλο που θα επιδεινώνει συνεχώς και την κατάσταση με αποτέλεσμα – έλεγαν – κάθε φορά που θα έρχεται η Τρόικα να ζητά κι άλλα κι άλλα κι άλλα κι άλλα κι άλλα κι άλλα μέτρα μέχρι που να βουλιάξουμε τελείως κτλ κτλ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως βλέπω την κατάσταση εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις. Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, όχι λόγω του Μνημονίου, αλλά επειδή φαλιρίσαμε και οπωσδήποτε δεν φαλιρίσαμε λόγω του Μνημονίου όπως ψευδώς επιμένει ο εκ των υπαιτίων της  οικονομικής καταστροφής της χώρας τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά εξ αιτίας της έλλειψης διακυβέρνησης τα τελευταία 5 χρόνια και φυσικά της ολοένα επιδεινούμενης διαφθοράς και διαπλοκής του πολιτικοοικονομικού μας συστήματος τα τελευταία 40 χρόνια…

Ξέραμε από την πρώτη στιγμή και το γράψαμε (όποιος ενδιαφέρεται ας ανατρέξει σε παλαιότερες αναρτήσεις, από τον περασμένο Μάρτιο) ότι θα δυσκολευτούμε πολύ τον πρώτο ενάμισι χρόνο (μισό 2013 και ολόκληρο το 2014) και ότι θα αρχίσουμε να παίρνουμε σιγά σιγά τα πάνω μας από το 2015.

Επομένως αφού το ξέραμε δεν “συντρομασσούμαστεν” κάθε λίγο και λιγάκι, όπως υποκριτικά ξαφνιάζονται κάποιοι κάθε φορά που υλοποιείται κάτι από τα συμφωνηθέντα στο Μνημόνιο, ούτε θεωρούμε αποτυχία του Μνημονίου την επιδείνωση της ύφεσης μέσα στο 2014 διότι – επαναλαμβάνω- αυτά τα ξέραμε, είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Αναρωτιέμαι από την άλλη, αν βγαίναμε από το Μνημόνιο κι από το ευρώ και μέναμε χωρίς δάνειο και στήριξη, πόσο καλύτερα θα περνούσαμε και πώς θα τα καταφέρναμε να επιβιώσουμε… Αλλά είπαμε… Ο Λαϊκισμός δεν έχει όρια, πολύ περισσότερο όταν εκείνοι που τον κάνουν νομίζουν ότι απευθύνονται σε απληροφόρητους ή βλάκες.

Comments

  1. ανδρεας says:

    Επρεπε να ειμαστε στο μνημονιο 3 μεχρι στιγμης βαση τους αντιμνημονιακους….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *