Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΙ Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ

4:04 PM | |

Κατά συρροήν δολοφόνοι υπάρχουν και σε άλλες χώρες. Η διαφορά είναι ότι εκεί οι αστυνομίες τούς μυρίζονται από την αρχή, ξέρουν με τι έχουν να κάνουν και προσπαθούν να τους πιάσουν. Εδώ η αστυνομία έκανε μεσάνυχτα.

Χάνονταν γυναίκες και παιδιά κι αυτοί στον κόσμο τους. Ενας απλός πολίτης, που ανησύχησε από τις αλλεπάλληλες εξαφανίσεις, ο Λούης Κουτρουκίδης, υποψιάστηκε ότι κάποιος τις δολοφονούσε. Η αστυνομία όχι. Προφανώς δηλαδή, γιατί αν το ψυλιάστηκαν και δεν έκαναν τίποτα, τότε οι ευθύνες τους είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Η χτεσινή προσπάθεια της αστυνομίας να κρυφτεί πίσω από τον νόμο, που δεν της επιτρέπει άρση του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, σε υποθέσεις εξαφανίσεων, είναι γελοία και θρασύδειλη. Αν ασχολιόνταν στοιχειωδώς και συνειδητοποιούσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, δε θα τους εμπόδιζε κανένας νόμος. Απλώς δεν ασχολήθηκαν κι αυτή είναι η ωμή αλήθεια.

“Μα τωρά, κύριε Λούη, 70 χρόνων άνθρωπος ασχολείσαι με μια Φιλιππινέζα και την κόρη της;” Η ανεύθυνη, ρατσιστική αυτή απάντηση, που εδώσε ένας αστυνομικός στον κ. Κουτρουκίδη, αποκαλύπτει τη νοοτροπία με την οποία λειτούργησε η αστυνομία. Γι’αυτό μιλάμε για εγκληματική αμέλεια, που αποθράσυνε το κτήνος και του επέτρεψε ανενόχλητος να σκοτώνει αβέρτα γυναίκες και κοριτσάκια.

Αν ζούσαμε σε κανονικό κράτος και όχι σε μπανανία, ο αρχηγός της αστυνομίας κι ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα είχαν ήδη παραιτηθεί ή θα τους είχε παύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως ο θεματοφύλακας των θεσμών αυτής της χώρας. Δυστυχώς ούτε αυτοί παραιτήθηκαν ούτε ο πρόεδρος τους έπαυσε. Επέλεξαν για μια ακόμη φορά να βομβαρδίσουν τη νοημοσύνη μας με γελοίες δικαιολογίες, οι οποίες πείθουν μόνο τα πιστά κομματόσκυλα, που σε κάθε περίπτωση αρκούνται με ό,τι κόκαλο τους πετάξουν, για στηρίξουν ολοπρόθυμα και με πάθος το σαθρό, διεφθαρμένο σύστημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιλέγοντας και πάλι το ρόλο του θεματοφύλακα της Μπανανίας αντί ενός ευνομούμενου κράτους δικαίου και αρχών, εξέφρασε το συγκλονισμό του για τους φόνους, παρέχοντας την ίδια στιγμή κάλυψη στον υπουργό του και στον αρχηγό της αστυνομίας. Αλλά με μια τέτοια αντίληψη του ρόλου του, πολύ φοβάμαι πώς ο κ. Αναστασιάδης θα βρεθεί στο μέλλον μπροστά σε ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις. Δύσκολες όχι μόνο για τον ίδιο αλλά, δυστυχώς, για όλους μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *