Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ FAKE NEWS

12:53 PM | |

Χτές το βράδυ έζησα πάλι μέσα στο Facebook μια τρελή κατάσταση από αυτές που με βοηθούν να γίνω πιο έμπειρος, ως άνθρωπος των ΜΜΕ και κυρίως ως σεναριογράφος. Είναι βέβαιο πλέον ότι κανένα σενάριο δεν μπορεί να θεωρηθεί φανταστικό. Ο νους του ανθρώπου δεν έχει αρχή και τέλος, δεν έχει λογικό και παράλογο, η λογική είναι μια γραμμή ξεθωριασμένη, που την προσπερνά και καλπάζει στο άπειρον του σουρεαλισμού.


Ένας φίλος έβαλε στο Facebook μια ψεύτικη είδηση (fake news) από κάποιο … “polydamnia.blogospot” ότι ο Ιάπωνας Νομπελίστας επιστήμονας Tasuku Honjo δήλωσε ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο στην Γιουχάν της Κίνας, στο οποίο δούλεψε και ο ίδιος ο νομπελίστας για 4 χρόνια. Βλέπω κάτω από αυτή την ανάρτηση 19 κοινοποιήσεις, μέσα σε 27 λεπτά.

Ψάχνω την είδηση και αμέσως βγαίνουν μπροστά μου 7-8 sites τα οποία γράφουν ότι ο Ιάπωνας νομπελίστας ΔΕΝ έκανε ποτέ τέτοια δήλωση, ούτε και δούλεψε ποτέ στο συγκεκριμένο εργαστήριο και ότι τελικά πρόκειται για ψέμα. Μπαίνω στον πειρασμό να αναρτήσω κάτω από την ανάρτηση του φιλου 6-7 δημοσιεύματα διάψευσης, από διάφορες ιστοσελίδες ειδήσεων, πιστεύοντας ο έρμος ότι θα βοηθούσα τον ίδιο τον φίλο και τους άλλους που τον διαβάζουν, να αντιληφθούν ότι πρόκειται για FAKE NEWS. Περίπου μισή ώρα μετά ήρθε και το ίδιο το FACEBOOK και έγραψε πάνω στην ψεύτικη είδηση ότι πρόκειται για FALSE INFORMATION και εξήγησε το γιατί.


Τι έγινε νομίζετε; Λογικά θα περιμένατε ότι ο φίλος αυτός θα αφαιρούσε το ψεύτικο δημοσίευμα και ότι αυτοί που τον διαβάζουν θα απέσυραν τα like ή θα έσβηναν τις κοινοποιήσεις. Ε λοιπόν όχι. Οι κοινοποιήσεις από 19 έγιναν 38 και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω έχει από κάτω και 90 like. Το ότι ήταν ψέμα, δεν τους απασχόλησε καθόλου. Προφανώς διότι πίστεψαν ότι το polydamnia.blogspot έγραψε την αλήθεια και ότι ο καθηγητής απειλήθηκε για να διαψεύσει την είδηση…


Για να καταλάβετε τον τρόπο σκέψης τους, σας δίνω αυτούσια την απάντηση που έδωσε ένα από τα πρόσωπα που κοινοποίησαν την πιο πάνω “είδηση”, όταν κάποιος από κάτω, στα σχόλια, επεσήμανε ότι είναι fake news. Του απάντησε το εξής εκπληκτικό: “και να μην το είπε αυτός (ο επιστήμονας) τα λεγόμενα έχουν μια λογική ενώ για το αντίθετο δεν βλέπω τίποτα λογικό. Καλό είναι να μην έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη αλλά δικιά μας κρίση”.


Προσέξτε. Δεν έχει σημασία αν η είδηση είναι ψεύτικη. Άσ’ την εκεί, να την διαβάζουν, διότι το ψέμα που γράφει είναι πιο λογικό από την αλήθεια!

Το γράφω μέρες τώρα: αυτή τη στιγμή τρέχουν παράλληλα δύο πανδημίες. Η μία, είναι η COVID-19, η οποία φαίνεται διαχειρίσιμη και σίγουρα πιο ελαφράς μορφής από την άλλη, που δεν ξέρω ακριβώς τι αρρώστια είναι, πρέπει να μας το πουν ειδικοί αυτό. Επιμένω όμως να γράφω καθημερινά γι’ αυτή την πανδημία, διότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δε φαίνεται να την παίρνει στα σοβαρά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι μια μέρα θα βρεθούμε προ εκπλήξεως, όταν ανακαλύψουμε την έκταση της και τη ζημιά που θα έχει προκαλέσει.


Δεν είμαι σε θέση να υπολογίσω πόσοι γύρω μας βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση της Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων, βλέποντας ολόγυρα σκελετούς και φαντάσματα, σκοτεινές δυνάμεις που κατασκεύασαν ιό για να μας βάλουν μικροτσιπ και, μέσω της τεχνολογίας 5G, να του στέλνουν σήματα για να ελέγχουν τη σκέψη μας. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως έκαψαν δύο κεραίες της CYTA και προχτές απείλησαν τον δρα Κωστρίκη ότι θα τον εξαφανίσουν, διότι είναι μουσουλμάνος και άθεος (δηλαδή είναι ΑΘΕΟΣ που πιστεύει στον Μωάμεθ) και όργανο του Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος στο θολωμένο τους μυαλό είναι ένας σατανάς που επιδιώκει με τα εμβόλιά του να μειώσει κατά 15% τον πληθυσμό της Γης και ταυτοχρόνως δρομολογεί τη δημιουργία παγκόσμιας κυβέρνησης για να μας κυβερνά αυτός. Βλέπετε λοιπόν ότι δεν είναι απλώς μέσα στο νου τους το πράγμα. Κάποιοι πιο … θερμόαιμοι βγαίνουν μπροστά για να “καθαρίσουν”.


Θα πρέπει η κυβέρνηση να αναθέσει αμέσως σε ομάδα κοινωνιολόγων, ψυχολόγων και ψυχιάτρων να μελετήσουν το φαινόμενο και να κάνουν εισηγήσεις. Οι άνθρωποι χρειάζονται στήριξη, πριν γίνουν πραγματικά επικίνδυνοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *