ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ, ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ;

11:37 AM | |

Έχετε ένα απίστευτο θράσος εσείς οι κανίβαλοι* της Κυπριακής Μπανανίας, να κάνετε ό,τι κάνετε και μετά να ζητάτε και τα ρέστα! Ποιο είναι τώρα το πρόβλημα σας με το 19χρονο κορίτσι που διόρισε η κυβέρνηση ως σύμβουλο υφυπουργού; Επειδή, χωρίς πτυχίο, χωρίς εξετάσεις, χωρίς οποιασδήποτε άλλης μορφής διαγωνισμό ή απαιτούμενα προσόντα, διορίστηκε σε κυβερνητική θέση με μισθό 2300 ευρώ τον μήνα;  Παρακάτω ρε κανίβαλοι! Περνά σας τζι εσάς;

Δηλαδή επειδή είσαστε κανίβαλοι και στέλνετε τα παιδιά σας να σπουδάσουν και επειδή τα κανιβαλούθκια σας με τα πτυχία και τα μάστερ γυρεύουν δουλειά και δεν βρίσκουν στον τομέα που σπούδασαν και δουλεύουν αλλού για 900 ευρώ ακάθαρτα τον μήνα, σημαίνει ότι κακώς διορίστηκε η κοπέλα; Μα δεν είδατε την φωτογραφία από την προεκλογική του κ. Χριστοδουλίδη; Ήταν μαζί του, ρε κανίβαλοι! Τον υποστήριξε για πρόεδρο! Τι άλλο προσόν έπρεπε να έχει δηλαδή, για να διοριστεί και να πιάνει 2300 τον μήνα;

Όπως είπε και ο πρόεδρος μας χτες το βράδυ, όλα γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας! ΟΛΑ, ρε κανίβαλοι! Της νομιμότητας του Νίκου Αναστασιάδη. Ο οποίος υπήρξε καθηγητής νομιμότητας και δεοντολογίας σ’ αυτό τον τόπο, γεμίζοντας τους διαδρόμους του προεδρικού και των υπουργείων με γραφεία για να χωράει ολόκληρη η μεραρχία των αρίστων.

Το 2019 η Βουλή των Κανιβάλων της Μπανανίας ζήτησε από τον τέως πρόεδρο, Αναστασιάδη, να θεσπίσει κανονισμούς πρόσληψης συμβούλων, παρασυμβούλων, παρακοιμώμενων, σφουγγοκωλαρίων κτλ. Ο Αναστασιάδης, όντας όπως είπαμε καθηγητής νομιμότητας, δεοντολογίας και ηθικής, έφτιαξε κανονισμούς διορισμών τον Μάρτη του 2019 και τον Νοέμβριο του 2019 τους κατάργησε! Χωρίς να φτιάξει άλλους. Just like that! Αποφάσισε δηλαδή ότι το πιο νόμιμο και ηθικό ήταν να επιλέγει ο ίδιος τους άριστους των αρίστων, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Άλλωστε το είχε αυτό το χάρισμα. Γέμισε τους τόπους με καλοπληρωμένους (από την τσέπη μας) άριστους των αρίστων.

Όταν λοιπόν δήλωσε χτες το βράδυ ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ότι «όλα θα γίνουν στο πλαίσιο της νομιμότητας», αυτό ακριβώς εννοούσε. Το διευκρινίζω, διότι, κύριοι κανίβαλοι, μάλλον δεν το έχετε καταλάβει. Εφόσον οι κανονισμοί για τέτοιους διορισμούς καταργήθηκαν, είναι απολύτως νόμιμο η κυβέρνηση να διορίζει όποιον θέλει στη βάση της αρχής «γούστο μου, καπέλο μου!». Χωρίς δηλαδή να λαμβάνει υπόψη ούτε τυπικά προσόντα, ούτε επαγγελματική πείρα, ούτε οποιασδήποτε άλλης μορφής αξιολόγηση και βεβαίως χωρίς να δίνει ίσες ευκαιρίες συναγωνισμού και σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Όταν υπάρχουν παιδιά φίλων μας, κουμπάρων μας, ανθρώπων που μας εξυπηρέτησαν, παιδιά δικά μας, που μας υποστήριξαν στις εκλογές, από πού κι ως πού να έχουν οι άλλοι απαίτηση για ίσες ευκαιρίες; Δηλαδή 63 χρόνια ρουσφέτι, θα το καταργήσει τώρα ο Χριστοδουλίδης και δεν θα «σάσει» κι αυτός τους δικούς του;  

Ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχίζει την καθιερωμένη κουλτούρα της Κυπριακής Μπανανίας. Δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει αυτή την υπέροχη χώρα ούτε φυσικά και τους βολικούς, τρύπιους νόμους της ρουσφετοκρατίας. Θα συνεχίζει να αποφασίζει ό,τι θέλει, νόμιμα, βαδίζοντας στα γνωστά χνάρια του προκατόχου και δασκάλου του. Άλλωστε -και προς τιμήν του- ο κ. Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια της προεκλογικής, ποτέ δεν απαρνήθηκε το δάσκαλο του. Όχι, δεν υπήρξε Ιούδας. Απεναντίας δήλωνε πάντα περήφανος για την ηγεσία, τη νομιμότητα και την ηθική του τέως προέδρου και μάλιστα, όταν εξελέγη πρόεδρος, δήλωσε με παρρησία ότι θα συνεχίσει το έργο του.

Το ξέρατε, λοιπόν όταν πηγαίνατε στην κάλπη, πριν από τρεις μήνες. Είχατε μπροστά σας την πλήρη εικόνα και την εγκρίνατε. Αυτού του είδους την ηγεσία θέλατε, αυτή είναι η χώρα που μας αξίζει. Αυτή, μην το συζητάτε και μη ζητάτε τα ρέστα. Το ταμείο ήταν η κάλπη και μετά την αποχώρηση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.   

(*Τη λέξη «κανιβαλισμός», για τις αντιδράσεις στον διορισμό του κοριτσιού σε θέση συμβούλου την χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Λυπάμαι πάρα πολύ για το κορίτσι, διότι εκτέθηκε με αυτό τον σκληρό τρόπο στην κοινή γνώμη, από μια επιπόλαιη απόφαση του ιδίου.)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Είναι θλιβερό να επιμένει ο πρόεδρος, σε νέες δηλώσεις του σήμερα, ότι το θέμα γίνεται για να πληγεί “ένα νέο παιδί”. Τις δικές ΤΟΥ πράξεις κρίνουμε και όχι του παιδιού. Το παιδί έπρεπε πρώτος αυτός να το είχε προστατεύσει. Επέμενε επίσης ότι όλα γίνονται νόμιμα. Επιμένει να παίζει με τη νοημοσύνη μας, ότι είναι καθ’ όλα νόμιμος ο διορισμός, επειδή δεν υπάρχει νόμος, επειδή δεν υπάρχουν κανονισμοί, επειδή οι τρύπιοι νόμοι αυτής της χώρας δίνουν στους κυβερνώντες την ευχέρεια να παίρνουν αποφάσεις όπως αυτή. Το να μην ξεχωρίζει ο πρόεδρος της χώρας την έννοια του νόμιμου από την έννοια του δεοντολογικού, του ηθικού και της πολιτικής ορθότητας, είναι όχι μόνο θλιβερό και απογοητευτικό αλλά και επικίνδυνο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *