Εχθρός μας η βλακεία κι ο τυφλός φανατισμός…

1:20 PM | |

ΤζιχαντιστέςΝιώθω βαθιά λύπη για τους αθώους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν από το τέρας του φονταμενταλισμού χτες το βράδυ στο Παρίσι. Ανάμεσά τους θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε από εμάς, το παιδί μας, ο αδελφός μας, ο γονιός μας, ο φίλος μας…

Δέχομαι ότι το Ισλαμικό Κράτος, όπως και άλλες τέτοιες σκοταδιστικές οργανώσεις εξυπηρετούν με τη δράση τους κυριαρχικά και άλλα παιχνίδια των ισχυρών της γης. Όμως σήμερα, μετά το δεύτερο σε 15 ημέρες μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα, ο άμεσος εχθρός μας είναι ο φανατισμός κι αυτός πρέπει να καταδικάζεται. Οι πολιτικές αναλύσεις που -ούτε λίγο ούτε πολύ – δίνουν ελαφρυντικά στους κτηνώδεις δολοφόνους, δεν είναι της ώρας…

Πάντως, ακριβώς όπως οι εξουσίες των κρατών έτσι και οι ηγέτες αυτών των οργανώσεων, για να κάνουν τη δουλειά τους εκμεταλλεύονται τους βλάκες.

Ο φανατισμός είναι παράγωγο της απόλυτης βλακείας που ευδοκιμεί ευρέως στο ανθρώπινο είδος. Εκείνος που ζώνεται τα εκρηκτικά και την ώρα που τα πυροδοτεί για να σκοτώσει δεκάδες αθώους γύρω του, πιστεύει ότι θα πάει στον Παράδεισο, είναι ο απόλυτος βλάκας.

Βλάκες είναι επίσης και όσοι σήμερα ποστάρουν διάφορα ρατσιστικά σχόλια του τύπου ότι τρομοκράτες όπως αυτοί του Παρισιού διακινούνται με τους πρόσφυγες και άρα ότι πρέπει να αφήνουμε τους πρόσφυγες να πνίγονται κατά χιλιάδες μέσα στις θάλασσες.

Σύμφωνα με αυτούς τους βλάκες λοιπόν οι τρομοκράτες δεν μπορούν να μπουν σε ένα αεροπλάνο ή καράβι ή τρένο για να πάνε στη χωρα που θα κάνουν το τρομοκρατικό κτύπημα, αλλά περιμένουν να μπουν μέσα στα σαπιοκάραβα των προσφύγων κινδυνεύοντας να πνιγούν… Αφήστε που έχει αποδειχτεί ότι πολλοί από τους τρομοκράτες γεννήθηκαν στις χώρες όπου δρουν και -ως βλάκες που είναι – προσηλυτίστηκαν εύκολα από άλλους εξτρεμιστές.

Όσοι σήμερα, πατώντας πάνω στα διαμελισμένα πτώματα αθώων ανθρώπων – θυμάτων του τυφλού φανατισμού- επέλεξαν να εκφράσουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό τους καταδικάζοντας πάλι εκατομμύρια αθώους ανθρώπους, επειδή είναι ξένοι ή “αλλόθρησκοι” -ταυτίζοντάς τους με τους τζιχαντιστές φονιάδες- είναι απλά ένα κλικ λιγότερο φανατικοί και λιγότερο βλάκες από τους φονιάδες του Ι.Κ. Ο τρόπος σκέψης τους είναι πάντως ακριβώς ο ίδιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *