ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΟΝΑ

4:38 PM | |

Μακαριώτατε, πέρα από το οδόφραγμα δεν έχει μόνο βενζινάδικα και καζίνα. Έχει χωριά και πόλεις που τα πότιζαν οι γονιοί και οι πρόγονοί μας με το αίμα και τον ιδρώτα τους για χιλιετίες. Είναι η Κερύνεια που την έχτισαν ο Κηφέας και ο Πράξανδρος και φέρει το όνομα της Κερύνειας, της Αχαΐας. Είναι η Σαλαμίνα, που την έκτισε ο Τεύκρος και φέρει το όνομα της Σαλαμίνας στην Ελλάδα. Οι Σόλοι, που έκτισε ο Ακάμας, ο γιος του Θησέα. Το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα με το μεγάλο πριν την εισβολή πανηγύρι, το μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη του θρόνου σου.

Είναι το σπίτι του Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λύση, το κρησφύγετο του Μάτση στο Δίκωμο, είναι ο Πενταδάχτυλος, όπου έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών εκατοντάδες παλληκάρια, προδωμένα από κάποιους που αποφάσισαν κρυφά και συμφώνησαν να δώσουν την μισή Κύπρο στην Τουρκία. Ναι την ίδια μισή που εσύ θεωρείς τώρα πατρίδα των καζίνο και των βενζινάδικων.

Πρέπει κάποτε και στην ηλικία που έφτασες, να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, να καταλάβεις ότι έχει και κόσμο που δεν μετρά τα πάντα με τα ριάλλια. Έχει και κόσμο που βλέπει την κατεχόμενη μας πατρίδα να χάνεται και πονά, που δε θέλει αυτό που θέλεις εσύ, τη διχοτόμηση. Έχει και κόσμο με αξίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *