Επιτέλους ένα καλό σημάδι ότι μπορεί να καθαρίσουμε από τη βρωμιά.

9:01 PM | |


ΑΒΕΡΩΦ ΟΜΗΡΟΥΗ Βουλή χθες, παρά την φάρσα για βόμβα που την ανάγκασε να διακόψει τις εργασίες της σχεδόν για 2 ώρες, τελικά τροποποίησε το άρθρο 11 του Συντάγματος, καταργώντας την πρόνοια που εκείνη που περιόριζε την υποχρέωση της Κύπρου να εκδίδει Κύπριους που καταζητούνται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μόνο για υποθέσεις που συνέβησαν μετά την ένταξή μας στην Ε.Ε. Από χθες η υποχρέωση της Κϋπρου αφορά οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ένταλμα, ακόμη και για παλαιότερες υποθέσεις.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται το δικαστήριο, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιουλίου, εφόσον κρίνει ότι έτσι πρέπει να πράξει, να εκδώσει τους Ντίνο και Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, για τη γνωστή υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, στην οποία εμπλέκεται και ο Άκης Τζοχατζόπουλος.

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ έγραψε πάντως ότι, εκτός από την φάρσα για βόμβα, ασκήθηκαν και παρασκηνιακές πιέσεις με σκοπό να αναβληθεί η τροποποίηση του Συντάγματος, αλλά αν γινόταν αυτό σημαίνει ότι η Βουλή δεν θα είχε χρόνο πριν από τις 18 Ιουλίου, να αλλάξει το Σύνταγμα, οπότε η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν προφανώς να μην εκδοθούν οι κ.κ. Μιχαηλίδη.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ σημειώνει επίσης ότι καθοριστικό ρόλο στο να μην ενδώσει η βουλή σε πιέσεις και παρεμβάσεις, αλλά να προχωρήσει αταλάντευτα στο να πράξει αυτό που ήταν νομικά και ηθικά ορθό, αυτοί που επέμεναν δηλαδή σθεναρά να μην γίνει καμία αναβολή ήταν οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιαννάκης Ομήρου. Μπράβο τους. Αυτά είναι πολύ καλά σημάδια, που δημιουργούν την ελπίδα ότι επιτέλους μπορεί κάτι να αλλάξει σ’ αυτό τον τόπο και σιγά σιγά η βρώμα της διαπλοκής και της διαφθοράς να αρχίσει να καθαρίζει. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *