Επιστροφή στη λογική…

9:26 AM | |

Μετά τη σημερινή (ξημερώματα) απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να εγκρίνει τις προτάσεις Τσίπρα προς την Τρόικα, ανοίγει ο δρόμος για το τρίτο σκληρό ελληνικό Μνημόνιο εφόσον βέβαια η διαπραγμάτευση ΤΣΙΠΡΑΣμε τους δανειστές καταλήξει σε συμφωνία.

Επέκρινα με δριμύτητα τον Αλέξη Τσίπρα για τους πέντε χαμένους μήνες της δήθεν διαπραγμάτευσης, στους οποίους  κυριάρχησαν οι αυτοκαταστροφικές ψευδαισθήσεις κι επιδεινώθηκε η ήδη τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια όμως στιγμή έγραφα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτός είναι ο μόνος που μπορεί στην τρέχουσα ιστορική συγκυρία να σώσει την Ελλάδα, διότι είναι αμόλυντος απο το σύστημα της διαπλοκής κι έξω από το διεφθαρμένο κατεστημένο που κατέφαγε τα σωθικά της Ελλάδας.

Επιτέλους το συνειδητοποίησε ότι τελείωσαν τα ψέματα κι ότι όλοι εκείνοι που τον ενθάρρυναν να πέσει στον γκρεμό με την Ελλάδα στους ώμους του ήταν ανεύθυνοι και γραφικοί. Αυτοί – ανάμεσά τους η Κωνσταντοπούλου κι ο Λαφαζάνης- δεν δίστασαν στην κρίσιμη ψηφοφορία να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του συντρόφου τιυς.

Σε αντίθεση όμως με τους λίγους αυτούς πολιτικά αυτιστικούς -που θέτουν το προσωπικό πολιτικό τους προφιλ πάνω από την Ελλάδα- οι Έλληνες πρέπει να στηρίξουν τον πρωθυπουργό τους. Η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες. Δεν είναι δυνατόν ένας πανέμορφος τόπος, που σφύζει από ομορφιά και οξυγόνο, να πεθάνει από ασφυξία.

Όσοι στην αντιπολίτευση διαθέτουν ακόμη στοιχειώδη ευθύνη πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, τουλάχιστον ώσπου να ολοκληρωθεί η σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Ο αγώνας δεν προσφέρεται πια για κομματική εκμετάλλευση, διότι είναι αγώνας για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *