Επιδέξιοι σαλτιμπάγκοι…

9:48 AM | |

ΑΚΡΟΒΑΤΗΣΈχοντας δίπλα του τον κύριο Λιλλήκα, μετά από συνάντησή τους σήμερα, ο Ρώσος πρέσβης απέφυγε να καταδικάσει την παρουσία του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ. Είπε μόνο: “μιλούμε με όλες τις πλευρές γι’ αυτό το θέμα”.

Ο πρέσβης είπε ότι μιλά με την κυβέρνηση για παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων από την Κύπρο προς τη Ρωσία, όταν τον ρώτησε δημοσιογράφος, λόγω του ότι ανέφερε το θέμα αυτό ο κ. Λιλλήκας στις δηλώσεις του που προηγήθηκαν.

Επειδή αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο επιμένει ο κ. Λιλλήκας, διερωτώμαι αν πιστεύει στα σοβαρά ότι, με το να αρχίσουμε τα παιχνίδια ξανά (όπως και παλαιότερα) μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, θα βγούμε κερδισμένοι. Διερωτώμαι αν νομίζει στα σοβαρά ο κ. Λιλλήκας ότι η Ρωσία θα θυσιάσει τις καλές σχέσεις της με την Τουρκία, προκειμένου να κερδίσει τη φιλία και τις διευκολύνσεις της Κύπρου.

Δεν ξέρω επίσης αν νομίζει ότι θα βοηθηθεί και η Ρωσία από εμάς, ώστε να βγει από την δεινή οικονομική θέση στην οποία την οδήγησαν οι δυτικοί με τις κυρώσεις τους για την εισβολή στην Ουκρανία και με την μείωση της τιμής του πετρελαίου…

Σε τούτο τον τόπο, πάμε από κατραμπακιά σε κατραμπακιά κι αντί να βρίσκουμε το λάθος, επιμένουμε στα ίδια και στα ίδια. Έχουμε μάλιστα αναπτύξει δεινότητα στις ακροβασίες. Έχουμε γίνει επιδέξιοι σαλτιμπάγκοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *