Επειγόντως να βάλουμε όλοι “αμματόπετρες”!

12:04 PM | | Comment 1

cy-banana-republicΔεν δέχεται λέει το ΑΚΕΛ τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με την Τρόικα, να αγοράσει το κράτος τον Συνεργατισμό για να τον ξελασπώσει, δίνοντας του τα χρήματα που χρειάζεται για ανακεφαλαιοποίηση, διότι, λέει, αυτή η κυβέρνηση θα τον ιδιωτικοποιήσει. Ακούγοντας χθες το βράδυ στα νέα τον Σταύρο Ευαγόρου να παραδίδει μαθήματα οικονομίας σ’ αυτούς τους άσχετους που ανέλαβαν την εξουσία μετά τη χρυσή πενταετία Χριστόφια,  μου ήρθε μια σκέψη και την υποβάλλω σαν εισήγηση: Γιατί δεν αγοράζει το ΑΚΕΛ το Συνεργατισμό, να τον προστατεύσει από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση; Μόνο 1.5 δις χρειάζεται! Αν δεν τα έχουν σε cash, φαντάζομαι μπορεί να γίνει και με δόσεις.

Διότι κατανοώ πλήρως την ανησυχία του ΑΚΕΛ μήπως ιδιωτικοποιηθεί και ο Συνεργατισμός. Μετά θα είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνονται οι γνωστές σωτήριες παρεμβάσεις των κομμάτων, οι διορισμοί αβέρτα και χωρίς να υπάρχει ανάγκη για νέες θέσεις και γενικά μπορεί να λιγοστέψουν οι συμπολίτες μας που βολεύτηκαν σε μια θέση στο δημόσιο και ημικρατικό τομέα ή στο Συνεργατισμό παίρνοντας παχουλούς μισθούς από την τσέπη των υπόλοιπων φορολογουμένων για να ξύνουν τα παπάρια τους. Δεν μιλώ φυσικά για όλους, διότι υπάρχουν και εκείνοι που δουλεύουν και πολύ μάλιστα, είτε διότι νομίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν (αφού πληρώνονται από την τσέπη του κόσμου), είτε διότι νομίζουν οι βλάκες ότι έτσι θα πάνε στον παράδεισο!

Από την άλλη υπάρχει πάντα η ελπίδα ότι  μπορεί να μη χρειαστεί να βάλει αυτά τα λεφτά το ΑΚΕΛ, αλλά να βρεθεί κανένας χουβαρντάς που βαστά πολλά και θέλει να δώσει στο Συνεργατισμό αυτό το 1.5 δισεκατομμύριο για την πλάκα του. Για να μας δει να χαρούμε λίγο κι εμείς που έχουμε τραβήξει τόσα πολλά τον τελευταίο καιρό από αυτή την καταραμένη την Τρόικα που αρνείται να μας χαρίσει 15 – 20 ψωροδισεκατομμύρια να κάνουμε τη δουλειά μας και προσπαθεί να μας πιέσει να σφιχτούμε να της τα πληρώσουμε πίσω, η αθεόφοβη!

Ακόμα το φυσώ και δεν κρυώνει που αγνοήσαμε τόσο προκλητικά όλες τις προτάσεις των κ.κ. Λιλλήκα και Κουλία είτε για προπώληση του φυσικού αερίου στην εταιρία φάντασμα που ενδιαφέρθηκε είτε και για να μας δώσει δάνειο η Ρωσία, η οποία (σύμφωνα με ένα Ρώσο βουλευτή, παρέα του κ. Λιλλήκα) ήταν πρόθυμη να μας δανείσει όσα λεφτά θέλαμε, διότι είναι καλά πλάσματα και ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ούτε στην Κίνα πήγαμε, που είχε τόση πολλή αγάπη μέσα της για τον πολύπαθο λαό αυτού του μικρού νησιού των αγίων και ήθελε πάρα πολύ να μας δώσει τα λεφτά που χρειαζόμασταν, χωρίς ανταλλάγματα. Ενώ αν είχαμε εκλέξει τον κ. Λιλλήκα για πρόεδρο, τώρα θα τρώγαμε όλοι δωρεάν κινέζικα στην παγόδα μας και θα φορούσαμε ευτυχισμένοι τρίγωνα καπελάκια που θα έγραφαν επάνω 我爱中国 (I love China).

Λάθος του Αναστασιάδη που δεν έδειξε το μεσαίο του δάκτυλο στην Τρόικα, όπως έκανε και ο τέως πρόεδρος Χριστόφιας, που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να υπογράψει Μνημόνιο αλλά περίμενε και περίμενε και περίμενε και περίμενε και περίμενε και περίμενε για 9 μήνες τη Ρωσία και την Κίνα να του δώσουν δάνειο (και μάλιστα με καλύτερους όρους από την Τρόικα) και δεν τον έκοφτε που η παττισμένη Λαϊκή, σ’ αυτούς τους μήνες του περίμενε και περίμενε και περίμενε και περίμενε, ρουφούσε δισεκατομμύρια από τον ELA, φορτώνοντας μας ένα βουνό επιπρόσθετα χρέη. Διότι ο κ. Χριστόφιας, πανέξυπνος και έμπειρος πολιτικός ων, ήξερε ότι θα παίρναμε τόσα πολλά λεφτά από τους Ρώσους και τους Κινέζους, που στο τέλος θα πηγαίναμε ΕΜΕΙΣ να δανείσουμε την Τρόικα και όχι η Τρόικα εμάς… Δυστυχώς, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, αντί να μας δώσουν λεφτά στο τέλος μας έδωσαν αγγούρι.

Απορώ επίσης γιατί εγκαταλείψαμε εκείνη την ευφάνταστη λύση του κ. Συλλούρη με το ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  (θυμάστε;) που είχε σκεφτεί τότε, όταν είπαμε το ηρωικό ΟΧΙ στο πρώτο Eurogroup. Μάλιστα θυμάμαι πολύ καλά ότι ο κ. Συλλούρης, αναγγέλλοντας με εθνική περηφάνια και πατριωτισμό την ίδρυση του ταμείου,  είχε πει ότι το ταμείο αυτό μπορούσε να μαζέψει ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ώστε όχι μόνο να πληρώναμε το έλλειμμα των τραπεζών αλλά να μας μείνει και περίσσευμα για να συνεχίσουμε να ζούμε ζωή και κότα… Φαντάζομαι ότι τα μαζεύει ακόμη και μόλις ξεχειλίσει ο κουκουμάς, θα τα πιάσουμε και θα σιχτιρίσουμε την Τρόικα να ησυχάσουμε.

Είναι μετά από τέτοιους προβληματισμούς, που αναρωτιέμαι γιατί ρε γαμώ το να είναι αυτό το νησί παττισμένο και μοιρασμένο στα δυο, με την Τουρκία να βρίσκεται εδώ, με εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες και εποίκους να κατακρατούν με τη βία των όπλων τα σπίτια και τις περιουσίες μας εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια; Πώς γίνεται αφού έχουμε μια τόσο έξυπνη, σοφή και επιδέξια στους πολιτικούς χειρισμούς και ελιγμούς ηγεσία; Απίστευτο! Πρέπει κάποιοι ξένοι που μας ζήλευαν να μας αμμαθκιάσαν. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Επειγόντως να βάλουμε όλοι αμματόπετρες!

Comments

  1. ανδρεας says:

    Episis i atsalosini apo to xristofia na ta fortosei ola stis trapezes gia na min kamei liges apokopes stous kivernitikous kai gia na fygei to varos tis exigiansis apo ta dimosionomika eixe os apotelesma tin avevaiotita kai tin megaliteri piesi stis trapezes me ta apotelesmata pou akolouthisan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *