ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΥΠΟΥ E-JUSTICE;

1:08 PM | |

Πόσα σημάδια πρέπει να δει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για να συνειδητοποιήσει ότι δεν κυβερνά σωστά την Κύπρο, ενόσω ενδιαφέρεται για το «θεαθήναι» και τη δική του αυτοπροβολή, με εντυπωσιακές δηλώσεις που δεν γίνονται πράξη; Πόσο θα διαρκέσει ακόμη αυτό το σόου χωρίς όφελος για τον τόπο; Τις τελευταίες ημέρες η κυπριακή δικαιοσύνη πήγε πίσω στην εποχή της βράκας. Η Κύπρος εξευτελίστηκε και πάλι στο εξωτερικό και στο εσωτερικό με την κατάρρευση του συστήματος e-justice, το οποίο σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υφυπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Άλλο ένα φιάσκο, άλλη μια αντίφαση κόντρα βαρύγδουπες υποσχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο οποίος εδώ και έντεκα μήνες μιλά σχεδόν καθημερινά στις τηλεοπτικές κάμερες κι από τα δέκα που λέει είναι ζήτημα αν γίνονται τελικά τα δύο. Και δεν είναι θέμα ότι ο ίδιος θέλει αλλά δεν τον βοηθούν οι άλλοι. Μιλάμε και για δικές του πράξεις: όπως όταν διόρισε υπουργούς, διοικητικά συμβούλια των Ημικρατικών και βέβαια ένα στρατό από συνεργάτες στο προεδρικό κι ενώ είχε βάλει ο ίδιος, με τις υποσχέσεις του τον πήχη ψηλά, τελικά πέρασε από κάτω.

Πάντως το e-justice μοιάζει τραγικά και ανατριχιαστικά με την γενικότερη εικόνα στην Κύπρο σήμερα. Το παλιό ηλεκτρονικό σύστημα i-justice, που κόστισε 250 χιλιάδες ευρώ και τέλος πάντων έκανε τη δουλειά του κουτσά-στραβά, αντικαταστάθηκε από το νέο e-justice που κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ (θα μας πει η Ελεγκτική Υπηρεσία πόσα). Ένα εντυπωσιακό σε σχεδιασμό και πολλά υποσχόμενο νέο σύστημα, που όμως δεν δουλεύει! Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι ο Πρόεδρος είχε ενημερωθεί ότι το σύστημα μπορεί να έχει προβλήματα, αλλά επέμενε να τεθεί σε λειτουργία. Διότι η έννοια μας είναι ο εντυπωσιασμός και όχι η ουσία.

Για το καλό του ιδίου και της Κύπρου, είναι καιρός ο Πρόεδρος να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να μιλά λιγότερο και να σκέφτεται περισσότερο, εννοώ να σκέφτεται πρακτικά και όχι θεωρητικά και κυρίως να αφήσει τα σόου. Για να μην αποδειχτεί στο τέλος πως η διακυβέρνησή του, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «το νέο που ήρθε να αντικαταστήσει το παλιό» ήταν τελικά όπως το e-justice που αντικατέστησε το i-justice, έτσι όπως το αντικατέστησε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *