Δεν χρειαζόμαστε πιστοποιητικά ελληνικότητας από κανέναν!

11:59 AM | |

Διαβάζω με πίκρα δηλώσεις και σχόλια από επώνυμους κι ανφυλακισμενα-μνηματαώνυμους στην Ελλάδα, εναντίον γενικά των Κυπρίων, ότι τάχα δεν στηρίζουν την Ελλάδα σε τούτη τη κρίσιμη στιγμή.

Είδα κι ένα σιχαμερό άρθρο του Γιώργου Κουρή, ενός που μπαινοβγαίνει στις φυλακές επειδή χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο δύο εκατομμύρια. Για όσους δεν έχουν υπόψη τους ποιος είναι ο κύριος, σημειώνω ότι είναι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alter, που έκλεισε ξαφνικά πριν από μερικά χρόνια, αφήνοντας στο δρόμο δεκάδες οικογένειες. Ήταν επίσης ο εκδότης μιας κιτρινοφυλλάδας με το όνομα «ΑΥΡΙΑΝΗ», τάχα εφημερίδας, που εισήγαγε την ηθική του χαμαιτυπείου στα έντυπα ΜΜΕ τη δεκαετία του ΄80 και για δύο σχεδόν δεκαετίες βρόμιζε με την παρουσία της κάθε έννοια δεοντολογίας και πολιτισμού, σε βαθμό που ό,τι ανήθικο στη δημοσιογραφία ονομάστηκε από τότε «Αυριανισμός».

Λοιπόν αυτός ο εντιμότατος κύριος, που έκλεψε δύο εκατομμύρια (τουλάχιστον) από τον ελληνικό λαό, κατηγορεί τους Κύπριους ότι είναι … λαμόγια που υπονομεύουν τον αγώνα του ελληνικού λαού!

Άκουσα χτες και για κάτι δηλώσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Κρίμα ένας καλλιτέχνης της δικής του αξίας να πέφτει τόσο χαμηλά. Την επόμενη φορά που θα έρθει εδώ για συναυλίες, να μας χρεώσει παραπάνω, για να βγάλει το άχτι του. Την περασμένη εβδομάδα πάλι ήταν ο Χάρρυ Κλυν και δεν ξέρω κι εγώ ποιοι άλλοι ακόμη. Με κουμπουριές στα τυφλά κατά παντός στόχου. 

Παρακαλώ επιτρέψτε μου, θέλω να πω κάτι σε όλους αυτούς τους τυπάδες, γνωστούς και άγνωστους, που έχουν χάσει εντελώς την αξιοπρέπειά τους κι έφτασαν στο σημείο να μαλώνουν μέρα – νύχτα με τα ρούχα τους.

Οι Κύπριοι έδωσαν αίμα για την Ελλάδα. Σε κάθε της αγώνα ήταν εκεί. Στην επανάσταση, στους βαλκανικούς πολέμους, στους παγκόσμιους πολέμους, στον αντιχουντικό αγώνα.

Ένας Αυξεντίου, ένας Παλληκαρίδης, ένας Μάτσης και δεκάδες άλλα παιδιά που τα γέννησαν Κύπριες μανάδες, έδωσαν τη ζωή τους θυσία για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή μνημονεύουμε με ευγνωμοσύνη τα παιδιά από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα που έδωσαν τη ζωή τους τους 1974 πολεμώντας στην Κύπρο για να την υπερασπίσουν από την τουρκική εισβολή.

Εσείς λοιπόν, οι ελάχιστοι, οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, που σας φταίξανε ξαφνικά (και) οι Κύπριοι (μαζί με όλο τον υπόλοιπο ντουνιά) μην μιλάτε εκ μέρους του ελληνικού λαού, διότι δεν είστε εσείς ο ελληνικός λαός.

Αν εσείς οι ελάχιστοι, οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, νιώθετε πικραμένοι για λόγους που από μόνοι σας δημιουργήσατε μες στο μυαλό σας, ρωτάτε κι εμάς τους Κύπριους πόσο πικραθήκαμε και πόσο υποφέραμε κατά καιρούς από άστοχες πράξεις ανάξιων πολιτικάντηδων και στρατιωτικών, που ατυχώς βρέθηκαν στην εξουσία στην Ελλάδα. Ας μην επεκταθώ σ’ αυτό, διότι σε καμία περίπτωση και ποτέ στη ζωή μου δεν καταλόγισα τις πράξεις αυτές στον ελληνικό λαό και δεν έχω πρόθεση να ανοίξω παλιές πληγές.

Πάντως οι Κύπριοι είναι Έλληνες και δεν χρειάζονται πιστοποιητικό ελληνικότητας ούτε από τον Κουρή, ούτε από τον Μαχαιρίτσα, ούτε από κανέναν. Σταματήστε λοιπόν να μολύνετε τους ισχυρούς δεσμούς και την αρχέγονη αγάπη μεταξύ των Ελλήνων της Κύπρου και των Ελλήνων της Ελλάδας. Δεν μας έφταναν τα βάσανα και οι ταλαιπωρίες που περνάμε εδώ και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οι κακίες και τα κόμπλεξ μικρόψυχων ανθρώπων μας έλειπαν τώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *