Δεν βαρέθηκε να συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο;

10:32 AM | |

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΣυνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο για να ανασκοπήσει την πορεία του Κυπριακού…

Αλήθεια δεν βαρέθηκαν μισό αιώνα να ανασκοπούν την διχοτόμηση της Κύπρου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα;

Ιδιαίτερα εκείνοι που, σε κάθε φάση του Κυπριακού όλα αυτά τα χρόνια, γυρεύουν αφορμές για να την σκαπουλάρουμε από τις όποιες πρωτοβουλίες για λύση του ζητήματος, για πόσα χρόνια ακόμη θα επιμένουν στο παραμύθι της Χαλιμάς ότι η ιδανική για μας λύση θα βρεθεί κάποτε στο … αόριστο μέλλον, όταν εδώ και 50 χρόνια κάθε νέα μεσολαβητική πρόταση είναι χειρότερη από τις προηγούμενες και το μόνο που μένει πάνω στο έδαφος της Κυπρου και μέσα στις ψυχές μας, σαν σκληρή πραγματικότητα, είναι η διχοτόμηση;

Η Τουρκία ήθελε πάντα τη διχοτόμηση της Κύπρου και δεν το απέκρυψε ποτέ. Επομένως κάνει νόημα το γιατί, σε κάθε φάση του Κυπριακού επιδιώκει το ναυάγιο των συνομιλιών, με δική μας ευθύνη. Διότι ξέρει ότι μόνο με τη δική μας αρνητική στάση θα τα καταφέρει τελικά κάποια στιγμή να μονιμοποιήσει αυτό που ήδη ισχύει ντε φάκτο τα τελευταία 40 χρόνια.

Αυτό που δεν κάνει νόημα είναι το γιατί κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ επιμένουν ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που επιδιώκει η Τουρκία: δηλαδή να αποχωρήσουμε από τις συνομιλίες και να φορτωθούμε εμείς την ευθύνη, μέσα από μια τάχατες “αλλαγή στρατηγικής”, που δεν έχει κανένα πολιτικό έρεισμα και στηρίζεται μόνο σε αερολογίες για να μην πω αρλούμπες.

Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι αλλαγή στρατηγικής αλλά αποφασιστικότητα για λύση. Ενόσω ταλαντευόμαστε μεταξύ του “θέλω” και “δεν θέλω” και ενόσω νομίζουμε ότι το παγκόσμιο πολιτικό παιχνίδι είναι όπως τις “κουμέρες” που παίζαμε μικροί κι ενόσω κάποιοι πολιτικοί εδώ στην Κύπρο χτίζουν καριέρες πάνω στην ύπαρξη του Κυπριακού ζητήματος, η μόνη κερδισμένη από την πάροδο του χρόνου θα είναι η Τουρκία, που θα κρατήσει για πάντα και θα τουρκέψει την μισή μας (ελληνική για χιλιετίες) πατρίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *